Diskalifiye Edildi!

Diskalifiye Edildi!

07 Ağustos 2021 - 17:30

Tokyo Olimpiyat Oyunları sırasında Alman modern pentatlon antrenörü Kim Raisner'in bir ata şiddet uyguladığının ortaya çıkması üzerine, ekibi müsabakalardan diskalifiye edildi. Olay, Raisner'in yarış sırasında parkura eğilerek engelden atlaması için ata vururken görüntülenmesi üzerine ortaya çıktı


 
2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Alman modern pentatlon koçu, bir ata vurduğu için Olimpiyatlar'dan kovuldu. Alman atlet Annika Schleu'ya yardım etmekle görevli olan koç Kim Raisner, cuma günkü zıplama rauntundan önce Saint Boy isimli atın kontrolünü sağlamaya çalışıyordu. Olimpiyatlar'da atletlere ilk defa gördükleri atla bağ kurmaları için sadece 20 dakika veriliyor. Schleu'nun atla ringe gelirken gözyaşları içinde olduğu görüldü. 

Görüntüleri inceleyen Uluslararası Modern Pentatlon Birliği, görüntüleri inceledikten sonra Raisner'in ata vurmaya çalıştığını gördüklerini belirtti. Raisner'in aynı zamanda Schleu'ya "atı daha sert kırbaçlaması" yönergesi verdiği duyulmuştu. Raisner'in kuralları çiğnediğine hükmederek antrenörü diskalifiye etti. 

Görüntülerde, Raisner'in, atı kontrol etmekte zorlanan Schleu'ya da atı kırbaçlaması için talimat verdiği de tespit edildi. Birlik, "Raisner'in yaptıklarının kuralları ihlal ettiğine karar verildi" açıklamasında bulundu. 

Saint Boy, daha önceki bir turda Rus atlet için de zıplama yapmayı reddetmişti. Alman Modern Pentatlon Birliği, atın Schleu binmeden önce travmatize olduğunu ifade etti.

Uluslararası Modern Pentatlon Birliği, Raisner'e siyah kart gösterildiğini ve Tokyo 2020'nin kalanından diskalifiye edildiğini ifade etti.


 
Yarışı gözyaşları içinde bitiren Schleu, müsabaka sırasında atı çok fazla kırbaçladığı için eleştirilerin hedefi oldu. Alman spor derneklerinden Athleten Deutschland, yetkili mercilere çağrıda bulunarak kuralların hem hayvanları hem sporcuları koruyacak şekilde yeniden düzenlenmesini talep etti.

Modern pentatlonda, sporcular daha önce tanışmadıkları atlarla yarışmak zorunda. Hayvanla kısa sürede bağ kurabilmek müsabakanın bir parçası olarak görülüyor. Alman yetkililerse bu kuralın gözden geçirilmesini istiyor.


 
Geçen hafta da Alman Bisiklet Federasyonu'nun sportif direktörü, kullandığı ırkçı ifadelerin mikrofona yakalanmasının ardından ülkesine geri gönderilmişti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x