Döviz Kurlarında Son Durum!

Döviz Kurlarında Son Durum!

11 Ağustos 2021 - 09:38

Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı faiz kararı öncesinde dolar yükselişini sürdürüyor. 8.32 civarında başlayan yükseliş bugün 8.62 civarına kadar geldi ve bugüne de 8.62 seviyesinden başladı


Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı faiz kararı öncesinde dolar yükselişini sürdürüyor. 8.32 civarında başlayan yükseliş bugün 8.62 civarına kadar geldi ve bugüne de 8.62 seviyesinden başladı.

Dolar kurunun bu yükselişinde Merkez Bankası'nın erken faiz indirimi yapacağı endişelerinin yanında doların küresel bazda değer kazanması da etkili oldu. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi 91.800 seviyesinden 93.132'ye yükseliş sergiledi. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yarın politika faizi kararını açıklayacak. Geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon rakamları politika faizine çok yaklaştı. Temmuz ayı enflasyonu yıllık 18.95 olarak gerçekleşti. Merkez Bankası'nın politika faizi ise yüzde 19'da bulunuyor. Merkez Bankası düzenlediği son iki faiz toplantısının PPK metninde "Politika faizi enflasyon üzerinde belirlenmeye devam edecektir" ifadesi yer almıştı. Merkez Bankası'nın yarınki toplantıda alacağı karar piyasa tarafından dikkatle bekleniyor. 

Euro ise bugüne 10,0986 seviyesinden başladı. 

Bugün yurtiçinde açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x