DSÖ’den Kritik Uyarı!

DSÖ'den Kritik Uyarı!

22 Haziran 2021 - 18:15

Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri Pazartesi günü yaptığı açıklamada, delta varyantının şimdiye kadarki en hızlı ve en uygun koronavirüs türü olduğu ve özellikle Covid-19 aşı oranlarının düşük olduğu yerlerde en savunmasız insanları "seçeceği" konusunda herkesi uyardı


DSÖ'nün acil durumları programı direktörü Dr. Mike Ryan basın toplantısında, ilk olarak Hindistan'da tanımlanan Delta varyantı hakkında "insanlar arasında bulaşması daha etkili olduğu için daha ölümcül olabilir" dedi.

Habere göre Ryan sözlerine "delta varyantı ciddi şekilde hastalanacak, hastaneye yatırılması ve potansiyel olarak ölmesi gereken savunmasız bireyleri bulabilir" diye ekledi.


Dr. Mike Ryan, dünya liderleri ve halk sağlığı yetkililerine de çağrıda bulunarak COVID-19 aşılarının bağışlanmasını ve dağıtımını sağlayarak savunmasız kişilerin korunabileceğini söyledi.


Ryan, "Bu savunmasız insanları ve ön saflardaki çalışanları koruyabiliriz. Genel direktörümüz Ghebreyesus'un tekrar tekrar söylediği gibi, bu kişileri koruyamamış olmamız feci bir ahlaki başarısızlıktır" ifadelerini kullandı.

DELTA VARYANTI BASKIN VARYANT HALİNE GELDİ

DSÖ Cuma günü yaptığı açıklamada, deltanın dünya çapında hastalığın baskın varyantı haline geldiğini açıklamıştı.


DSÖ, geçen ay ise deltayı “endişe verici bir değişken” ilan etmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x