DUA EDEN DİN ADAMI ROBOT

DUA EDEN DİN ADAMI ROBOT

Yapay zeka insana yönelik her türlü ihtiyaca hizmet etmeye devam ediyor

03 Haziran 2017 - 22:01

Yapay zeka insana yönelik her türlü ihtiyaca hizmet etmeye devam ediyor. Son olarak buna maneviyat da eklendi.
Almanya'da gösterime sunulan bir robot din adamı, tam olarak bu sorunun yanıtını arıyor. İnsanlara dijital dualar eden robot hoca/papaz yapay zekanın gelecekte ibadet alanında alacağı muhtemel rolü inceliyor.
Robot din adamı, Almanya'nın Wittenberg kasabasında, 1517 yılındaki Reform hareketinin başlangıcını anmak üzere, Hasse ve Nassau Protestan Kilisesi tarafından kurulan bir serginin parçası olarak sergileniyor.
Kilise, bir robotun insanlara elektronik dualar etmesinin toplumun bazı kesimleri tarafından olumlu karşılanmayacağının farkında olduklarını ancak bu sergiyle, robotlara karşı bakışı ve gelecekteki dini deneyimlerin nasıl değişeceğine dair fikirleri yeniden şekillendirmeyi amaçladıklarını ifade ediyor.
BlessU-2 (Tanrı seni kutsasın-2), bir başı, iki kolu ve bir ışığı bulunuyor. Ziyaretçilerle bir ATM cihazı gibi, göğsünde bulunan ekran aracılığıyla etkileşim kuran robot, kadın ya da erkek sesiyle dua edebiliyor. Ziyaretçiler robotun konuştuğu dili ve dua tarzını değiştirebiliyor. Dileyen ziyaretçi robot din adamından cesaret verici ya da arındırıcı dualar alabiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x