Dünyanın En Güçlü Tankları !

Dünyanın En Güçlü Tankları !

28 Mayıs 2018 - 18:30

Karasal operasyonlarda, çatışmaların dengesini değiştiren tankları sizin için derinlemesine irdeledik

Her ne kadar "savaş" adı verilen oluşuma sonuna kadar karşı olsak da, bazen devletler çıkarlarını korumak için bu yola muhtaç kalabiliyor. Peki dünyanın en iyi zırhlı kara araçları hangileri?

Rus yapımı T-90 yeni nesil tankların en düşük maliyetle üretilen modellerinden biri. Yine de söz konusu tank; termal görüş, güçlü bir makineli tüfek sistemi ve anti-tank savunma sistemleri ile güçlendirilmiş. T-90; Azerbeycan, Rusya, Hindistan ve Türkmenistan gibi ülkelerin cephanesinde yer alıyor.

Rusya'nın uzun süre önce Ukrayna'ya pazarladığı T80UD mimarisi Ukrayna tarafından epeyce geliştirilmiş ve karşımıza T-84 çıkmış. 125 milimetrelik zırh delici mermisi ve karadan havaya savunma sistemleri ile T-84 göz kamaştırıyor.

Fransız yapımı Leclerc'de 120 milimetrelik zırh delici makineli tüfek kullanılırken, son derece hafif yapısı, onu dünyanın en çevik tanklarından biri kılıyor.

Çin malı Type 99, 2001 yılında Rusya'nın dokunuşuyla mükemmelleştirilmiş bir araç. 125 milimetrelik zırh delici mermilerle donatılmıi tank; APFSDS, Heat ve HE-Frag gibi karadan havaya savunma sistemleri ile donatılmış. Bunlara ek olarak tank; el bombası ve sis bombası gibi silahlara sahip. Aracın maksimum hız sınırı ise 80 kilometre/saat seviyesinde.

Japon Mitsubishi, teknoloji cihazı bir araca imza atmış. Type 10; 120 milimetrelik bir zırh delici silahın yanı sıra, 12,7 milimetrelik ağır makineli bir silah ve Type 7,64 milimetrelik bir topla donatılmış.

Amerika Birleşik Devetleri tarafından geliştirilen M1A2, 2004 yılından beri ABD Orusunun envanterinde bulunuyor. 70 kilometre/saat son hızla hareket edebilen tank; 120 milimetrelik zırh delici silahın yanı sıra; bol bol savunma sistemi ile güçlendiririliyor.

Challenger 2, Birleşik Krallığın en etkileyici modellerinden biri. Saattte 65 kilometre/hız ile hareket edebilen tank Bosna, Kosova ve Irak'ta kullanıldı. 120 milimetrelik L30 ve C tipi 7,62 milimetrelik topu düşmanlarına korku saçtı.

Alman yapımı Leopard 2A7, dünyanın en güçlü tanklarından biri. Leopard 2A7, havadan yapılan saldırılara, anında yanıt verebilen kızıl ötesi bir ateşleme mimarisine sahip. Üstelik karadan karaya silah sistemi de, tüm rakiplerinden daha gelişlmiş düzeyde. Leopard 2A7, dünyanın en tehlikeli tankı olarak kabul ediliyor. Kısacası Almanlar, otomobil sektöründeki başarılarını tanklara da yansıtıyor.

Güney Koreli Black Panther 2; gerek hızı, gerek silah sistemleri gerekse seramik kaplı zırhıyla zirveye oynuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x