E-OKUL VBS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-OKUL VBS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-OKUL VBS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

05 Haziran 2017 - 13:47

E-Okul VBS giriş nasıl yapılır? (E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile not sorgulama)
Tüm öğrenciler için 9 Haziran Cuma günü son ders zili çalacak ve milyonlarca öğrenci karnesini alacak. Öğrenciler ve veliler tarafından ders notları merak ediliyor. E-Okul sistemi öğrenciye ait tüm ders notlarına erişim imkanı sunarak velilerin bu merakını gideriyor. Sistem üzerinden TEOG gibi merkezi ortak sınav sonuçlarına da ulaşılabiliyor.
Milli eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen E-Okul sistemi öğrencilere ve velilere büyük kolaylıklar sunuyor. E-Okul sistemine giriş yapılarak öğrencinin geçmiş yıllara ait notları da dahil olmak üzere tüm ders notlarına kolayca ulaşılabiliyor. E-Okul sistemine giriş yapabilmek için Mili Eğitim Bakanlığı’nın e-okul.meb.gov.tr sitesine girilmelidir. Sitede öğretmenler için giriş ve öğrenciler, veliler için giriş bulunur. Veli Bilgilendirme Sistemi kullanılarak öğrenciye ait T.C. kimlik numarası ve okul numarası ilgili yerlere yazılır. Ekranda bulunan güvenlik kodunun da eksiksiz olarak yazılmasıyla birlikte sisteme giriş yapılır. Öğretmenler tarafından sisteme girilmesi için de kendilerine okul yönetimi tarafından verilmiş olan kullanıcı adı ve şifresinin kullanılması yeterlidir.
TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ ALMAK İÇİN KAÇ PUAN GEREKLİ?

Dönem boyunca öğrenciler tarafından derslerde gösterilen performansa bağlı olarak ödül belgeleri verilir. Ödül belgelerinin belirlenmesinde öğrenciye ait yıl sonu başarı puanı etkili olur. Yıl sonu başarı puanını da performans ödevi, proje ödevi, yazılı notları ve sözlü notları etkiler. Yıl sonu başarı puanına E-Okul sisteminden ulaşılabilir. Bu puanın sistemde görülebilmesi için öğrencinin tüm notlarının öğretmenleri tarafından sisteme yüklenmiş olması gereklidir. Aksi halde puan görülemez. Uygulanmakta olan yüzlük sisteme göre yıl sonu başarı puanı ve bu puana bağlı olarak öğrencilerin alacakları belgeler şunlardır;
85,00 – 100 puan aralığında olanlar takdir belgesi,
70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar da teşekkür belgesi almaya hak kazanır.

Ortaöğrenim süresi boyunca en az 3 öğretim yılı dönemlerinde takdir belgesi alan öğrenciler bu başarılarına bağlı olarak üstün başarı belgesi ile ödüllendirilirler. Teşekkür, takdir ve üstün başarı belgesi dışında öğrencilere onur belgesi de verilir. Onur belgesi verilirken öğrencinin not ortalamasından çok derslere göstermiş olduğu özen, kültürel ve sosyal faaliyetlere katılımı, okul içindeki davranışları ve derslere düzenli olarak devam edip etmemesi gibi şartlar aranır. Onur belgesi için gerekli şartlar öğretmenler kurulu tarafından dönem başında belirlenir. Ödül belgesi kazanan öğrencilere ödül belgeleri dönem sonunda öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin de katıldığı tören ile verilir.
E-OKUL İLE HANGİ BİLGİLERE ULAŞILIR?
E-Okul sistemi hem öğretmenlere hem de öğrencilerinin notlarını öğrenmek isteyen velilere büyük kolaylıklar tanır. Veliler öğrenci T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile sisteme girdikten sonra öğrencinin tüm ders notlarını buradan görebilir. Ders notları dışında sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezi sınavların giriş belgeleri ve sınav tercih sonuçlarına da sistem üzerinden ulaşılabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x