Eda Özerkan mutlu beraberliğini anlattı

Eda Özerkan mutlu beraberliğini anlattı

‘Kertenkele’ dizisinin 'Selin’i Eda Özerkan, oynadığı projelerde maddiyata önem vermediğini söyledi. Oyuncu, “Her zaman kariyerime odaklı hareket ettim. Senaryo içime sinerse kabul ediyorum” dedi.

27 Ocak 2016 - 10:48

Milliyet'ten Sercan Kısmet'in röportajı...

- Selin karakteri hayatınıza neler kazandırdı?


Oynadığım her karakter, hayatıma bir şeyler katıyor. bugüne kadar oynadığım tüm roller farklıydı. Oyuncu için en önemli olan her defasında farklı gömlekler giymektir. Selin, heyecanlı ve dinamik biri. Pratik zekalı olduğu için onu İsveç çakısına benzetiyorum.

- Eda Özerkan’la Selin arasında nasıl benzerlikler var?

Eda, olarak çözüm üretme durumum vardır. Arkadaşlarımın zor zamanlarında ben de Selin gibi, çözüm bulmaya çalışırım. Selin çok hareketli ama Eda olarak daha sakin yapıya sahibim.

- ‘Kertenkele’ dizisi meslek hayatınızın neresinde?

Bugüne kadar iyi reyting alan dizilerde yer aldım. İyi senaryolar tercihim, beni iyi yerlere taşıdı. ‘Kertenkele’ de bu basamaklara bir tane daha ekledi.

- Reyting alan projelerde yer almanızın püf noktası nedir?

İş seçerken parayı birinci planda tutmadım. Her zaman kariyerime odakla hareket ettim. Senaryo içime sindiyse kabul ettim. Bazı oyuncular parayı ön plana alıp, projeyi kabul ediyorlar. Buna da saygı duyuyorum. Ama, ben senaryo ne kadar gider, beni ne kadar taşır gibi kriterlere bakıyorum. Üç bölüm sonra yayından kalkarsa anlamı yok. Senaryo iyiyse zaten, kokusunu alıyorsunuz. Keyfi hareket ediyorum. İyi bir çizgiyle başladım. Hiç acele etmedim.

- ‘Aşk - ı Memnu’ dizisi size ne ifade ediyor?

Benim için güzel bir okul oldu. Öncesinde Selçuk Yöntem ve Ali Sürmeli gibi usta oyuncularla ‘Girdap’ filminde rol almıştım. ‘Aşk - ı Memnu’ dizisine Selçuk Ağabey (Selçuk Yöntem) sayesinde girdim. O iş bittikten sonra rahat bir nefes aldım. Güzel bir sınavdan geçtim. Hayatımın dönüm noktası diyebilirim.

- Bazı sitelerde lakabınız Elif diye anılıyor. ‘Elif’ ismi size yabancı gelmiyordur...

‘Aşk - ı Memnu’ daha sonrasında ‘Firar’ dizisinde de Elif karakterini canlandırdım. Elif ismi çok üst üste geldi. İnsanlar bana Elif, demeye başladı. Ama ‘Survivor’ yarışmasından sonra hafızalara Eda ismi kazındı.

- Ortadoğu’da hayran kitlesi olan bir oyuncusunuz.

Oynadığımız projelerle ilgili... Dizileriniz 3 - 4 bölüm sonra kalkarsa, olmuyor. ‘Aşk - ı Memnu’ şu anda halen Ortadoğu’da izleniyor. Çok ciddi hayran kitlesine ulaştı. Bir yerde gördüklerinde, yabancı hayranlarım çevirip sohbet ediyorlar. Kısa zamanda Ortadoğu’da bir Reklam kampanyası çalışmamız da olacak.

- Kendinizi olmuş olarak görüyor musunuz?

Karakter olarak disiplinli biriyim. Bugüne kadar sete, hiç geç kalmadım. Oyunculukta oldum kafasında hiç girmedim. Halen dizilerimi izleyip, hatalarımı arıyorum. İnsanların beni eleştirmelerini isterim. Bugün en büyük ustalardan biri Şener Şen, rolünü araştırıp gözlem yapıyorsa örnek almak gerekiyor.

- Gelecek sezon tiyatro çalışmanız olacak mı?

Tiyatro yapmak istediğim bir şey... ‘Sıcak Çikolata’ oyununun provalarına başlamıştık. ‘Kertenkele’ dizisinin setinde beş gün çalıştığım için oyunu ertelemek zorunda kaldık. sinema ve tiyatro çok önemli... Yıllarca oyunculuk yap ama tiyatroda o heyecan hiç bitmez. Mesleğimi iş olsun diye yapmıyorum. Oyunculuğa aşığım...

- Teklif gelse ‘Survivor’ yarışmasına yeniden katılır mısınız?

Bir insanın parayla satın alamayacağı tek şey... Bir gün öncesinde yaptığın yemeği yemek istemeyebilirsin. Adada ise, kuma düşen balığı temizleyip yeniden yiyorsun. Şükretmeyi öğreniyorsun. Oradaki zorluğu gördüm. Teklif gelirse giderim. Adada bir ayda altı kilo verdim. Kendimi toparlamam bir seneyi buldu.

- Yaptığınız işte güzellik avantaj mı?

Avantaj ama güzelliğini altına doldurmak gerekiyor. Bunu ekstradan avantaja çevirmeye çalışıyorum. Boş güzel olmak istemiyorum. Bu konuda kendimi fazlasıyla geliştirdim. Kimsenin arkamdan cahil demesini istemem.

"Timur, ‘Kertenkele’nin en anlamlı hediyesi"

- Nişanlınız Timur Acar’la evlilik tarihiniz belli mi?

Henüz bir tarih belirlemedik. Çok yoğun çalışıyoruz. Timur, ‘Kertenkele’ dizisinin bana en anlamlı hediyelerden birisi diyebilirim. Bunun dışında çok güzel dostluklar kazandım. Mehtap Bayri, iyi ve kötü günümde yanımda oldu.

- Timur Acar hem dizi hem özel hayatınızda nasıl bir partner?

Timur’un oyunculuğu tartışılmaz. Özel hayatımızda güzel gidiyor.

- Evleneceğiniz birisiyle aynı sette çalışmak nasıl?

Profesyoneliz. Genelde sahnelerimiz ayrı oluyor. Ama denk geldiği zaman Timur ve Eda oluyoruz. Sete girdiğim anda özel hayatım bitiyor. Arkadaşlarıma nasılsam, Timur’a da öyle davranıyorum.

- Annelik duygusu var mı?

Tabii ki anne olmak isterim. Çocuk yapmak için mutlu bir ilişkin olması gerekiyor. Kötü giden bir beraberlikte, evliliği kurtarmak için çocuk yapanlara karşıyım.

- Ücretinizi alamadığınız için ‘Firar’ dizisi yapımcısına dava açtığınız haberleri çıktı. Son durumu sizden öğrenebilir miyiz?

Koliba filmle aram çok iyi, aramızda sorun yok. Ödemeleri yapmadığı için, eski ajansıma dava açtım. Bir de Timur Acar’la Cihangir’de ev baktı haberleri de çıktı. Öyle bir şey kesinlikle yok.

- Takıntınız var mı?

Maalesef ayakkabı ve çanta takıntım var. Pazardan bile giyiniyorum. Önemli olan aldığım şeyi kendime yakıştırmam. Modaya ayak uyduracağım diye, kendimi maymuna çevirmem. Çanta ve ayakkabıya fazla para harcıyorum diyebilirim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x