Efsane Komutan Öldürüldü!

Efsane Komutan Öldürüldü!

03 Ocak 2020 - 08:34

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin Trump'ın talimatıyla öldürüldüğünü açıkladı

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği'ndeki olaylar ve yüzlerce ABD'linin ölümünden sorumlu tutulan İran'ın önde gelen komutanlarından Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü ifade edildi. Saldırının doğrudan Trump'ın talimatıyla olduğu da belirtildi.


Pentagon'daki açıklamada "Süleymani Irak ve Amerikan vatandaşlarının ölmesine ve yaralanmasına yol açan 27 Aralık'taki saldırı dahil son birkaç ay boyunca Irak'ta düzenlenen saldırıları azmettirmişti. General Süleymani, bu hafta ABD'nin Bağdat'taki Büyükelçiliğine yönelik saldırıları da onaylayan isimdi. Bu saldırı İran'ın gelecekteki saldırılarını caydırma amacıyla düzenlendi" ifadeleri kullanıldı.

Saldırıda 7 kişi öldü


Associated Press'e konuşan Iraklı üst düzey yetkililer ise saldırıda Süleymani'nin dışında  Şii milis grubu Haşdi Şabi'nin Komutan Yardımcısı Mehdi el-Mühendis ve örgütün havalimanı protokol görevlisi Muhammed Rıza dahil 7 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.


Trump'tan 'bayraklı mesaj' 


ABD Başkanı Donald Trump ise olayla ilgili resmi bir açıklama yapmadı ama Pentagon'un açıklamasından dakikalar sonra Twitter'dan Amerikan bayrağını paylaştı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x