"En Büyük Adaletsizlik..."

"En Büyük Adaletsizlik..."

18 Eylül 2019 - 13:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşuyor. Erdoğan, " Tüm evlatlarımıza eğitim öğretim konusunda en iyi imkanları sağlama konusunda elimizden geleni yaptık. Üniversite sayımız 76'dan 207'ye çıktı. Yüksek Öğretimde öğrenci sayısı da 8 milyona ulaştı. Her ilde üniversite açıldıktan sonra bölgelerdeki başarı oranı da arttı. Üniversitede iyi bir yönetici dört yılda kurumunu çeyrek asır ileriye taşıyabilir" ifadesini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde, "En büyük adaletsizlik eğitim öğretimdeki adaletsizliktir" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:
"Üniversite sayımız 76'dan 207'ye çıktı. Yüksek Öğretimde öğrenci sayısı da 8 milyona ulaştı. Her ilde üniversite açıldıktan sonra bölgelerdeki başarı oranı da arttı. Üniversitede iyi bir yönetici dört yılda kurumunu çeyrek asır ileriye taşıyabilir. Önümüzdeki dönemde rektör kriterlerini çok daha fazla yükseğe çıkaracağız.

1 milyon 613 bin öğrenci burs imkanından faydalanıyor. Harç verildiği zaman kıyamet koparanlar şimdi nerede? Biz bu görevimizi de yerine getirdik. Kredi veya burs olarak lisans öğrencilerimize aylık 500 lira ödüyoruz. Şimdi yeni tabii bir zam daha gelecek.

Rektör atama kriterlerini çok daha yükseğe çıkartarak adayları akademik ve idari bakımdan çok sıkı bir inceleme sürecinden geçireceğiz. Vakıf üniversiteleri bilimsel araştırmalara daha çok yönelmeli. Gençlerimizi sadece diploma sahibi değil birikim ve beceri sahibi de yapmalıyız.

İsteyen her lise mezunu gencimizin Yüksek Öğrenime girmesinin alt yapısını oluşturduk.

Üçlü zirvedeki kararlar
Erdoğan, "Ankara Zirvesi'nde İdlib'teki sıkıntılı durumun rahatlamasını sağlamak için görüş birliğine vardık. (Güvenli bölge) İki hafta içinde buradan bir sonuç çıkmazsa kendi hareket planlarımızı devreye sokacağız. Önümüzdeki aylarda yaşanacak gelişmeler, Suriye krizinin suhuletle mi çözüleceği, yoksa derinleşeceği mi hususunda belirleyici olacaktır" açıklamasında bulundu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x