ERDOĞAN, ABD BAŞKANI İLE GÖRÜŞECEK!

ERDOĞAN, ABD BAŞKANI İLE GÖRÜŞECEK!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Afrin'i yine Afrinlilerin yönetmesi gerekiyor. Bunun için çalışıyoruz.Nüfus oranına göre temsil sağlanmalı. Gönüllü geri dönüşleri destekliyoruz. Cerablus'ta yaptığımız gibi yapacağız. Kötü muamele ve yağmalara karşıyız.Güvenlik güçlerimiz veya ÖSO hiç kimse PKK gibi olamaz, kimse buna müsaade etmez. Bu iddialar da inceleniyor" dedi.Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın bugün telefon görüşmesi yapacağını söyledi.

22 Mart 2018 - 10:46

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Afrin'i yine Afrinliler yönetmeli

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. Afrin'in yönetimined Cerablus  modelini uygulayacağız" diyen Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarını satır başları şöyle:

Afrin'i yine Afrinlilerin yönetmesi gerekiyor. Bunun için çalışıyoruz.Nüfus oranına göre temsil sağlanmalı. Gönüllü geri dönüşleri destekliyoruz. Cerablus'ta yaptığımız gibi yapacağız. Kötü muamele ve yağmalara karşıyız.Güvenlik  güçlerimiz veya ÖSO hiç kimse PKK gibi olamaz, kimse buna müsaade etmez. Bu iddialar da inceleniyor.
MÜNBİÇ İLE İLGİLİ GELİŞMELER 

ABD ile Münbiç sonusunda yol haritasını belirleyip uygulamay geçmemiz lazım.  YPG'nin Menbiç'ten çıkmasından sonra  yönetim ve güvenlik yapısını demografiye göre belirlenecek. Plan uygulanmazsa yapılması  gereken şey teröristlerin yok edilmesi.

ERDOĞAN, ABD BAŞKANI İLE GÖRÜŞECEK

Trump'ın ilişkileri normalleştirme  arzusunda olduğunu biliyoruz. Ama sisteme biraz daha hakim olması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı  Trump bugün telefon görüşecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x