Erdoğan Canlı Yayında Duyurdu!!

Erdoğan Canlı Yayında Duyurdu!!

10 Şubat 2020 - 14:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "İlk yerli haberleşme uydumuz Türksat 6A'nın tasarımı tamamlandı, mühendislik çalışmaları sürüyor, 2022'de uzaya göndermeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türsat 6A uydusunun müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şu şekilde:

Yaklaşık 10 yıl önce mobil operatörlerimizin dakikası 11,20 kuruş olan ortalama tarife ücreti bugün bir buçuk kuruşa geriledi. Vatandaşlarımız çok daha kaliteli hizmete bugün on kat daha düşük ücretle ulaşabiliyor.

Hedefimiz ülkemizde haberleşme altyapısı kapsamına girmeyen tek karış yer bırakmamaktır. Bugün ülkemizde yaklaşık 190 bin baz istasyonu bulunuyor. ULAK'ın kullanıldığı baz istasyonu bin civarındadır. Bu konuda katetmemiz gereken yol olduğu ortadadır.

Operatörleri, ULAK'ı daha etkin şekilde kullanmaya davet ediyorum. Malesef yüzde 23 ile yerlilik oranının çok uzağındayız. 5G'de daha yüksek yerlilik oranına ulaşmak zorundayız. 5G ile akıllı hastaneler, akıllı ulaşım gibi hizmetlerin alt yapısını oluşturacaktır.
 
5G konusunda geciktiğimiz her günün ülkemize maliyeti olacağını aklımızdan çıkarmayalım. Bunun için tüm kurumlarımızın ve firmalaramızın hızlı etkin şekilde hareket etmesi şarttır. e-devlet hizmetlerinde sağladığımız gelişme bu güçlü altyapı ile vatandaşlarımıza çok daha kolay ulaştırabileceğimizin ispatıtır. e-devlet hizmetinden bugün yaklaşık 45 milyon vatandaşımız istifade edebiliyor. Türkiye'nin teknolojiyi tüketen değil, üreten ve dünyaya pazarlayan bir konuma gelmesini hedefliyoruz. Yerli ve milli yenilikçi teknolojilerin kamu başta olmak üzere tüm bireyleri kucaklayacak şekilde gelişmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.
 
Siber saldırılar artık devletler düzeyine kadar çıkmıştır. Bugün siber saldırıların çok güçlü altyapı ve kadrolar ile yürütülmesine hedef odaklı ve çok daha yıkıcı hale gelmesine yol açıyor. Türkiye son dönemde siber saldırılara en çok hedef olan ülkelerden biri haline geliyor. Sınırlarımızın güvenliği ne kadar önemliyse elektronik sistemlerimizin ve buralarda saklanan verilerin önemliği de o derece önemlidir.
 
Güvenlik boyutuna artık çok daha önem vermeliyiz. Aksi takdirde tüm kritik sistemlerimizi başkalarının eline teslim etmiş oluruz. Veri en az petrol kadar önemli hale gelmiştir. Veri güvenliği konusunda yerli ve milli çalışmalarımızı artırıyoruz. Kamu ve özel sektöre ait veri merkezlerine bir düzene sokmamız şart. Akıllı sistemlerle kullanılan sistemlerle yapılan saldırıları önlemenin yolu daha akıllı sistemleri geliştirmek ve kullanmaktır.
 
Ülkemizi siber güvenlikte dünya çapında bir marka haline  dönüştüreceğiz.
 
İlk yerli haberleşme uydumuz Türksat 6A'nın tasarımı  tamamlandı, mühendislik çalışmaları sürüyor, 2022'de uzaya göndermeyi  planlıyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x