Erdoğan’dan Duygusal Paylaşım!

Erdoğan'dan Duygusal Paylaşım!

25 Nisan 2020 - 15:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafla birlikte, 1999 yılında kendisinin de seslendirdiği Erdem Bayazıt'ın "Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair" şiirinden dizeleri paylaştı. Kısa sürede yüz binlerce beğeni alan karede, Erdoğan'ın masasında Üstad Necip Fazıl'ın hayatını, edebi, fikri ve siyasi yönlerini ele alıp tahlil eden metinlerden oluşan kitabın durması dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Instagram sayfasından paylaştığı fotoğraf kısa sürede binlerce beğeni aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi Instagram hesabından yaptığı fotoğraflı paylaşımda, yazar ve şair Adil Erdem Beyazıt'ın, "Müslüman yürekler bilirim daha, Kızdı mı cehennem kesilir sevdi mi cennet, Eller bilirim haşin hoyrat mert, Alınlar görmüşüm ki vatanımın coğrafyasıdır. Her kırışığı sorulacak bir hesabı, her çizgisi tarihten bir yaprağı anlatır. Bütün bunların üstüne; hepsinin üstüne sevda sözleri söylemeliyim. Vatanım milletim tüm insanlar kardeşlerim" dizelerine yer verdi. Erdoğan, Erdem Beyazıt'ın bu şiirini, 1999 yılında çıkan ve kendi seslendirdiği eserlerin yer aldığı "Bu Şarkı Burada Bitmez" isimli kasette de okumuştu.


Erdoğan'ın masasındaki kitap, Zeytinburnu Belediyesi tarafından 2014 yılında yayınlanan Necip Fazıl Kısakürek sunumlarından derlendi.
Masada dikkat çeken Necip Fazıl kitabı
Öte yandan Erdoğan'ın paylaştığı fotoğrafta masasında duran Necip Fazıl kitabı dikkatlerden kaçmadı. Necip Fazıl Kısakürek'in 110. doğum yılı vesilesiyle Zeytinburnu Belediyesi tarafından 2014 yılında tertiplenen "Kalır Dudaklarda Şarkımız Bizim" başlıklı sempozyumda sunulan tebliğlerle Necip Fazıl Kısakürek'in hayatını, edebi, fikri ve siyasi yönlerini ele alıp tahlil eden metinlerden oluşan kitap yayınlandığında büyük ilgi görmüştü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlik yıllarında görüştüğü, sohbetlerinde bulunduğu ve fikirlerinden yararlandığı Necip Fazıl Kısakürek'e olan hayranlığı ve sevgisini sık sık dile getiriyor. Erdoğan bir çok konuşmasında şiirlerine ve tespitlerine yer verdiği Kısakürek için şu ifadeleri kullanmıştı: "Bugün eğer dünün ezilmişleri, mazlumları, ötekileştirilenleri 'Siyasette ben de varım' diyor, adaletle yönetilmenin mücadelesini veriyorsa, bunda Necip Fazıl'ın aşıladığı özgüvenin etkisi büyüktür. Bugün yerli, milli değerlerle örtüşen şiirler yazılıyor, hikayeler yazılıyor, filmler yapılıyorsa, bunda Necip Fazıl duruşunun katkısı vardır."

Lisede okurken girdiği münazara yarışmalarındaki başarısı ile dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (sol baştaki), Necip Fazıl Kısakürek ile olan bir anısını daha önce şöyle anlatmıştı: "Sene 1975, Üstad'a Milli Türk Talebe Birliği bir jübile yapacak. İşte biz o zaman cılız, Mirza kadar olmasa bile, işte biraz daha ondan şöyle böyle boyu bosu yerinde bir genç. Takdimi yapacak, şiirlerinden şöyle bir demet sunacak gençler aranıyor. İki arkadaş seçildik ve diğer arkadaşım çok uzun bir methiye sunmuştu, 4 A4 sayfası, ben de kısa bir ifadeyle 'bizi 4 kıta, 7 iklim hakim kılan ruhun mimarı' diye Üstadı takdim etmiştim. Zaten daha fazla dinlemedi, ondan sonra 'beni bu genç takdim etsin' dedi. Şiirlere geldik, şiirlerde de Zindandan Mehmet'e Mektubu fakire emretti, onu da biz okuduk. Muhteşem bir geceydi, unutulmaz bir geceydi. O zaman gecelerimizin heyecanı, coşkusu çok çok farklıydı. Milli Türk Talebi Birliği'nin konferans salonu veyahut da şu anda Lütfi Kırdar diye bildiğimiz yer o zaman İstanbul'un tek kapalı spor salonuydu oralar bizim toplantı merkezlerimizdi. Gerçekten tıklım tıklım oraları doldururcasına gecelerimizi yapardık ve geleceğe yönelik bütün heyecanımızı, aşkımızı oralarda tazelerdik."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x