Erdoğan’dan Kritik Ziyaret!

Erdoğan'dan Kritik Ziyaret!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ukrayna’ya gidiyor. Erdoğan, ziyaret kapsamında Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek

03 Şubat 2022 - 09:24

Gündemde Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilim de olacak. Görüşmelerin ardından, Türkiye ile Ukrayna arasında çeşitli alanlarda anlaşmaların da imzalanması bekleniyor.

UKRAYNA-RUSYA GERGİNLİĞİ SÜRERKEN KRİTİK ZİYARET

Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginlik sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik bir ziyarette bulunuyor. Erdoğan, yüksek düzeyli stratejik konsey toplantısının 10'uncusuna başkanlık etmek üzere bugün Ukrayna'ya gidiyor.

Erdoğan’ın Ukrayna ziyareti anlamlı bir tarihte gerçekleşecek. 3 Şubat 1992 Türkiye ile Ukrayna'nın diplomatik ilişki tesis ettiği tarihi ilişki tesisinin 30. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski bir araya gelecek. İkilinin, 10. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı'na başkanlık etmesi bekleniyor.

Ukrayna ve Rusya arasındaki kriz çözülebilmiş değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çözüm ve diyalog mesajları her iki ülke tarafından da olumlu karşılanıyor. Ziyaretinin en sıcak başlığı Ukrayna ve Rusya arasındaki yüksek tansiyon olacak.


SAVUNMA ANLAŞMALARININ İMZALANMASI DA BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna'ya geniş bir heyetle gitmesi bekleniyor. Yapılacak ikili ve heyetler arası görüşmenin ardından, aralarında serbest ticaret anlaşması ve savunma sanayiinin de olduğu çeşitli alanlarda anlaşmaların imzalanması bekleniyor. Program kapsamında Türkiye-Ukrayna İş Forumu'nun da gerçekleşmesi öngörülüyor.

Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de Türkiye'ye bir ziyaret yapması bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x