Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar!

Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!

24 Ocak 2020 - 12:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Türk - Alman Üniversitesi'nin açılış töreninde açıklamalarda bulundu

Almanya Başbakanı Angela Merkel İstanbul'da. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Türk- Alman Üniversitesi'nin yeni binalarının açılış törenine katıldı. Erdoğan, Libya'daki son gelişmelerle ilgili önemli mesajlar verdi. İki liderin konuşmalarının ardından karşılıklı hediyeler verildi.Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Almanya Şansölyesi Angela Merkel'e hediye edilen ayna, Alman Şansölye tarafından ilgiyle incelendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;


Değerli dostum şansölye Sayın Merkel’e ve heyetine hoş geldiniz diyorum, Sayın Merkel’i Berlin Konferansı’ndan 5 gün sonra ülkemizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.


Öğleden sonra Libya başta olmak üzere bölgesel meseleleri ele alacağız.


Türk – Alman Üniversitesi bir devlet üniversitesidir. Çift dilli eğitim veren üniversitemiz 5 fakülte 1 Yüksekokul ile ülkemizin saygın eğitim kurumlarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.


2019 yılında 2385 öğrenci sayısına ulaştı, kapasite olarak 7 bine kadar öğrenci alabileceğiz.


64’ü yabancı olmak üzere 237 akademik personelle eğitim veren üniversite öğrencilerine kendilerini çok farklı alanlarla geliştirebilecekleri bir ortam sağlıyor.


Mensuplarına Alman kuruluşlarında staj yapma imkanı sunmasını da önemli görüyorum.


EMEĞİ OLAN HERKESİ KUTLUYORUM


Türk – Alman Üniversitesi’nin bu seviyeye gelmesinde emeği olan herkesi kutluyorum.


Özellikle öğrencilerimizin yurt ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli adımları süratle atacağız, Sayın Şansölye’nin buraya benimle beraber katılması Alman dostlarımızın projeye verdiği önemi göstermektedir.


18 Nisan 1994 yılında imzalanan Gençliğe Yönelik Politikalar Protokolü’nü Sayın Merkel’in ülkesi adına bakanlık döneminde imzaladığını biliyoruz.


Üniversite binalarının yapımını üstlenen TOKİ Başkanlığımıza da ayrıca şükranlarımı sunuyorum.


Değerli misafirler yükseköğrenim alanında büyük başarılara imza atmıştır, üniversite sayımızı 207’ye, öğrenci sayımızın da 8 milyona yükselmesi bu başarının en bariz ifadesidir.


100 yıl sonrayı düşünüyorsan insan yetiştir, bu anlayışla ülkemizin geleceğine yatırım yapıyoruz.


Bir dönem ülkemizde marjinal odakların sürekli istismar ettiği üniversite harçlarını biz kaldırdık.


Ülkemizdeki yükseköğretim seviyesinin hem nicelik hem de nitelik olarak yükseltilmesi amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.


ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Uluslararası öğrenci sayımızın her geçen gün artıyor olması, Türkiye’nin bu alanda marka olma yolunda olduğunu gösteriyor.


ABD’den Avusturya’dan İtalya’dan Kafkaslardan Türkiye’ye gelip burada yüksek lisansını doktorasını yapan öğrenciler var.


Ülkemizde Türk – Japon Üniversitesi, Türk – İtalyan Üniversitesi kurulması için ortak çalışmalar devam ediyor.


İnsanlık olarak terörden, İslam düşmanlığından, yabancı karşıtlığına kadar pek çok sorunla yüzleşiyoruz. Suriye’de Yemen’de Libya’da yaşananlar bilhassa içinde bulunduğumuz coğrafyanın kader ortaklarını bir kez daha göstermiştir.


Bir an önce sükunet sağlanmazsa Libya’daki kaos ortamı tüm Akdeniz havzasını etkileyecektir.


2400’den fazla kişinin ölümüne sebep olan ayrıca 300 binin üzerinde Libyalıyı yerlerinden eden bu krizi sonlandırmak en büyük hedefimizdir.


Sayın Merkel nezdinde tüm Alman makamlarına ev sahiplikleri için de ayrıca teşekkür ediyorum.


DARBECİ HAFTER'E BASKI ÖNEM ARZ EDİYOR


55 maddeden oluşan barış planı Libya’da siyasi istikrarın yeniden tesisinde önemli olmuştur.


Özellikle darbeci Hafter ve destekçileri üzerinde baskı kurulması önem arz ediyor.


Son birkaç haftada yaşadıklarımız Libya için bir turnusol olmuştur, bu gerçekler ışığında uluslararası toplumun Suriye’de düştüğü hataya Libya’da düşmemesini istiyoruz.


Duruşumuz nettir, Libyalı kardeşlerimizin geleceği için bu zor zamanlarında onların yanında olmayı sürdüreceğiz.


Bu süreçte Alman dostlarımızla yakından çalışacak, ortak menfaatlerimiz doğrultusunda ilişkilerimizi geliştireceğiz.


Sayın Şansölye ve heyetine tekrar hoş geldiniz diyorum, eğitim ve sosyal tesis binalarının hayırlı olmasını diliyorum, öğrencilerimize yükselen bir başarı dileğimi de ifade etmek istiyorum.


Angela Merkel’in açıklamalarından satır başları;


BAŞLANGIÇTA HAYAL OLARAK GÖRÜLÜYORDU


Başlangıçta burada da bir hayal gibi görünen gelişmeler vardı, ben bile zaman zaman başarılı olamayacağını düşünmüştüm fakat bugün bu üniversite eğitim faaliyetlerine başlıyor.


Çok etkileyici bir alan, amfisi binaları burada 5.000 öğrencinin eğitim görmesi öngörülüyor.


Türklerle Almanların partnerliğini simgeliyor bu üniversite.


Ülkelerimiz arasında ilişki için büyük bir şans, büyük bir hazine zira bu üniversite yakın bir işbirliğinin ürünü değil sadece ilişkimizi yakın gelecekte daha da güçlendirecek. Buradan yetişecek öğrenciler sorumluluk bilincinde mezun olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x