Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar!

Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!

31 Ekim 2020 - 15:13 - Güncelleme: 31 Ekim 2020 - 16:25

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda düzenlenecek 7. Olağan İl Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere baş sağlığı dileyerek, yaralı kurtarılanlara ise acil şifalar diledi. Erdoğan, "İzmir'deki depremde evlerini kaybeden vatandaşlarımıza da inşallah yenilerini yapıp teslim edeceğiz" dedi​

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda düzenlenecek 7.Olağan İl Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın açıklamalarından satır başları: 

Dün İzmir'de yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. 26 vefatımız var, 885 yaralımız var, 15 yoğun bakımda olan hastamız var. İzmir'e ve depremin hissedildiği tüm şehirlerimize geçmiş olsun diyorum.

Devletimiz depremin ilk anından itibaren İzmirli kardeşlerimizin imdadına koştuk. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza yardım faaliyetleri eksiksiz yerine getirilmektedir. Ülkemiz en doğusundan en batısına tehlikeli bir deprem hattında. Yaşadığımız depremler ile bunu her seferinde anlıyoruz. Şehirlerimizi bir kanser gibi tek katlı ve çok katlı gecekonduların acısını afetlerde yıkımlar ile yaşıyoruz. Van da bu acıları en derinden yaşamış illerimizden biridir.
Van'da depremden sonra 25 bin 172 konut, sosyal tesis ve devlet binasını sahiplerine teslim ettik. Malatya'da 5 bin 24 Elazığ'da 18 bin 868 adet konutu teslim ettik. İzmir'de evleri yıkılan vatandaşlarımıza da en kısa sürede yenilerini yapıp teslim edeceğiz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''İzmir depremi dolayısıyla geçmiş olsun ve taziye mesajlarını ileterek yardıma hazır olduğunu bildiren tüm dost ülkelere teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak tüm kurumlarımızla sahada vatandaşımızın yanındayız, duruma tam olarak hakimiz.'' açıklamasında bulundu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x