Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar!

Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!

13 Ağustos 2021 - 14:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel bölgesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kastamonu, Bartın ve Sinop'un afet bölgesi ilan edildiğini duyurdu


 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, selin vurduğu Kastamonu'da açıklama yaptı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Öncelikle hepinize geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum. Bu arada, maalesef ölen kardeşlerimiz oldu. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimize başınız sağ olsun diyorum. Bartın'da kaybolan vatandaşımızı arama çalışmalarımız sürüyor. 

Ülkemiz de bir süredir tabii felaketlerle boğuşmaktadır. Amerika'sı da böyle, Almanya'sı, Kanada'sı böyle. Hep bu tür felaketlerle boğuşuyorlar. Bir felakettir gidiyoruz. 

Doğu Karadeniz'de epeyce bir ilçemizde selin yol açtığı sıkıntılarla mücadele ettik. Birkaç gündür de Batı Karadeniz'de sel felaketleri ile uğraşıyoruz. Felaketlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın üzüntüsü, milletimizin ortak üzüntüsüdür. Devlet olarak tüm imkanlarımızla sizlerle beraberiz. 

"MAĞDUR DURUMDA OLANLARIN YÜZDE 95'İ KURTARILDI"

19 helikopter, 1 İHA bölgede hizmet veriyor. Ben dün ekranda izledim, bütün o kardeşlerimizi, evlerin damlarından kurtaran jandarmamızın, silahlı kuvvetlerimizin, polisimizin, JAK, onların kahramanca, bütün o vatandaşlarımızı nasıl kurtardıklarını izlediniz herhalde. Bu kahramanlarımız alnından öpülesi kahramanlarımız. Bu operasyonda mağdur durumda olan yüzde 95'ini kurtardılar. Aksi olabilirdi. Bunu başardılar. Bu öyle her kişinin karı değil, er kişinin karıdır. Öğrenci yurtları kullanılmaz üzere hazır tutulmaktadır. Ulaşım aksayan yerler için alternatif güzergahlar üzerinde şu anda karayollarımız çalışıyor. Elektrik kesintisi yaşanan yerlere enerji akışı sağlamak için çalışmalar sürüyor. Su kesintisi yaşanan yerlerdeki altyapı onarım çalışmaları da başlatıldı. Haberleşmenin kesintisiz sürmesi için gereken mobil istasyonlar, ihtiyaç duyulan yerlere gönderilmiştir. Kredi desteğinden, vergi ertelemelerine kadar tüm acil tedbirleri devreye almış durumdayız. 

Sel felaketinde evleri yıkılan vatandaşlarımızı yeni yuvalarına kavuşturmak için hemen kolları sıvıyoruz. Zararların telafisi için de çalışmalara başladık. Bugüne kadar depremden sele ve yangına kadar yaşamış olduğumuz her hadisede Türkiye'de hiç kimsenin sahipsiz olmadığını gösterdik. 

KASTAMONU, BARTIN VE SİNOP AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Bu arada diğer afet bölgelerinde de ifade ettiğim gibi genel hayata etkili afet bölgesi olarak burayı da ilan ediyoruz. 

Bakıyorum ki bazı kanallarda siyasetle yakından uzaktan ilgisi olmayan tipler çıkıyor. Bütün afetlerin neyi nasıl götürdüğünden haberi olmayanlar çıkıyor, ileri geri konuşuyor. Biz işimize bakacağız. Böyle bir zamanda bir olmamız lazım, beraber olmamız lazım. Milletçe bu milleti ayağa kaldırmamız lazım ama onlar hala gelip Erdoğan'a ben nasıl vurayım da ona bir yerden yara. Dertle bu. Yara veremezsiniz. Biz bu milletle beraberiz. 

Şu afetleri de aşıyoruz, aşacağız. Antalya'yı, Manavgat'ı, Burdur'u gördünüz. Amerika'sı, Rusya'sı yangınların altından hala kalkamadılar. Biz 20 günü bulmadan afetlerden kurtulduk. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x