Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar!

Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!

16 Eylül 2021 - 15:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırşehir'deki ahilik haftası programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Hayat pahalılığı sıkıntılarını gayet iyi biliyoruz. Enflasyonu kontrol altına alarak raflardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz" dedi


 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırşehir Cacabey Meydanı'nda "2021 UNESCO Ahi Evran Anma Yılı-Ahi Evran İzinde Esnaf Buluşması" programına katıldı. Erdoğan, konuşmasında enflasyona dikkat çekerek, "Hayat pahalılığı sıkıntılarını gayet iyi biliyoruz. Fırsatçılarla mücadele ederek en kısa sürede enflasyonu kontrol altına alarak raflardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Ahilik Haftamız ve Esnaf Bayramımız kutlu olsun. Dünyanın hiçbir yerinde esnaf ve sanatkar bizimki gibi ilim, ahlak ve sanatı birleştiren köklü bir geleneğe sahip değildir. 

Çocukluğu Azerbaycan'da geçen, Hoca Ahmet Yesevi Dergahı'nda yetişen Ahi Evran ardından Anadolu'ya gelmiştir. Kırşehir'e yerleşmi, burada vefat etmiştir. Teklif dosyamızı Azerbaycan ve İran'la birlikte hazırladık. 2021 senesini Ahi Evran Yılı olarak ilan ettik. Bu sene aynı zamanda Yunus Emre ve Hacı Bektaş yılıdır. Esnaf Bayramımızı, ilmin irfanla bütünleştiği ahilik müessesesini tüm dünyaya en güzel şekilde tanıtma vesilesi haline getirmenin gayreti içindeyiz. 
 
Ecdadımız devlet kurma maharetiyle de maruftur. Bu devletler sadece kılıçla kurulmadı. Asıl kalıcı fetih gönüllerde gerçekleşti. Zaferleri Yunuslarla, Ahi Evranlarla, Hacı Bektaşlarla, nice evliyanın davetleri, haberleri ile tahkim ederek kalıcı hale getirdik. 

ENFLASYON MESAJI: ETİKETLERDEKİ FAHİŞ FİYATIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

Ekonomideki son gelişmeleri görüyorsunuz. Dünyanın en yüksek büyüme rakamlarına biz ulaştık. İhracatta rekor üstüne rekor kırıyoruz. İstihdam, salgın öncesinin dahi üstüne çıktı. Yatırımcılarımız üretimi artırmak için makinede, ham madde temininde zorlanıyor. Hazırda paramız veya zahmetsiz para kaynaklarımız olmadığı halde bu başarıları yakaladığımıza özellikle dikkat çekmek istiyorum. Hayat pahalılığı sıkıntılarını gayet iyi biliyoruz. Fırsatçılarla mücadele ederek en kısa sürede enflasyonu kontrol altına alarak raflardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x