Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar!

Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!

Yılın ilk yurt dışı ziyareti kapsamında Arnavutluk'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'ta 2019'da meydana gelen deprem felaketinde evlerini kaybeden aileler için Türkiye tarafından inşa edilen konutların teslim törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Koronavirüs salgınında büyük büyük devletler kendi içine kapanırken, biz hiçbir ayrım yapmadan dara düşen tüm komşularımızın imdadına koştuk." dedi

17 Ocak 2022 - 14:59 - Güncelleme: 17 Ocak 2022 - 15:17

Son dakika bilgilerine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın davetlisi olarak resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Arnavutluk'un başkenti Tiran'da katıldığı törende konuşuyor.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk'ta 2019'da meydana gelen deprem felaketinde evlerini kaybeden aileler için Türkiye tarafından inşa edilen konutların teslim törenindeki açıklamalarından öne çıkanlar;

Bu anlamlı tören vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum. Arnavutluk'un sevinci sevincimiz, sıkıntısı da bizim sıkıntımızdır. Sizlerin huzur ve esenliğini kendimizinkinden ayırt etmiyoruz. Aynı acıları daha önce pek çok kez yaşamış bir ülkenin insanları olarak yaşanan iki deprem bizi de üzmüştür.

Kardeşler kardeşlerinin imdadına zor zamanlarda yetişirler. Büyükelçiliğimiz, AFAD'ımız, TİKA'mız, Sağlık Bakanlığı'mız vasıtasıyla gereken tüm yardımları Arnavutluk'a ulaştırdık.

Depremden sonra bölgeye yardıma koşan ilk ülkenin Türkiye olması aramızdaki dayanışmanın en güçlü göstergesidir.

Toplam 522 konutu içeren ve yaklaşık 42 milyon euro'ya mâl olan bu evlere sizlere teslim ediyorum. Teslim ettiğimiz konutların Arnavutluk'a ve hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte Türkiye olarak bizde sel ve deprem felaketleri yaşasakta Arnavutluk'a ve size olan sözümü hayata geçirdik.

"DARA DÜŞEN TÜM KOMŞULARIMIZIN İMDADINA KOŞTUK"
Arnavutluk ile hem ortak tarihi hem de ortak medeniyeti paylaşıyoruz. İyi ve kötü gününde kardeşinin yanında olmak bizim medeniyet değerlerimizin en önemlilerindendir. Koronavirüs salgınında büyük büyük devletler kendi içine kapanırken, sınırları dışındaki drama gözlerini kaparken biz hiçbir ayrım yapmadan dara düşen tüm komşularımızın imdadına koştuk.

Bir kez daha depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ölenleri geri getiremeyiz ama geride kalanların hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atmak bizim elimizde.

Deprem konutlarının Laç şehri sakinlerine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu konutlarda aileleriniz ve tüm sevdiklerinizle bir ömür boyu sağlık ve huzur içinde oturmanızı diliyorum. Çevre Bakanlığımız ve TOKİ başta olmak üzere tüm kurumlarımızı tebrik ediyorum.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x