Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar!

Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!

TÜGİK Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi: "Bir lüks otelden geceliği 100 bin lira olmak suretiyle yapacağınız yayınlarla bu millet aldanmaz, bu millet bunlara kanmaz."

02 Şubat 2022 - 14:59

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan TOBB İkiz Kuleleri'nde Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Kurulu'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Türkiye'yi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla ile büyütme mücadelemize en büyük desteği veren kuruluşlardan biri de TÜGİK'tir. Sizlerle birlikte daha ülkemize kazandıracak çok eserimiz var. Hayali olmayanın hedefi olmaz, hedefi olmayanın da rotası olmaz.

Eğitimde derslik sayımızı 607 bine çıkarmasaydık öğretmen sayımızı güçlendirmeseydik üniversite sayısını 76'dan 207'ye yükseltmeseydik bugün bulunduğumuz yerde olmazdık. 
 
Türkiye'yi kendi modeliyle, kendi gücüyle, kendi programıyla dünyanın en büyük en 10 ekonomisi arasına sokacak yeni bir atılımın içindeyiz.

2023'ün eşiğindeyiz ve Türkiye'nin dünyanın önde gelen üretim ve ihracat merkezlerinden biri haline dönüşme sürecini yaşıyoruz.

"KAÇACAK DELİK BULAMADILAR"
Dün gece terör örgütü PKK'ya 'Kış Kartalı' Harekatı başlattık. Üç ayrı noktada hedefleri bombaladık ve hiçbiri kendilerine kaçacak delik bile bulamadılar. Teröristleri sınır ötesinde ezmeseydik, şehirlerin huzurunu teminat altına almasaydık bugün burada olamazdık.

"İKİNCİ NÜKLEER SANTRALİ DE GELİYOR"
Akkuyu'da 2 üniteyi 2023'de faaliyete alacağız. (Kemal Kılıçdaroğlu'na) Eğer arzu ediyorsan, Akkuyu uzak değil, Akkuyu'ya gidersin, bizim nükleer enerji santrali ne durumdaymış yerinde görürsün. Bak Bay Kemal, yakında ikinci nükleer enerji santrali de geliyor. Biz durmuyoruz, biz çalışıyoruz.

Türkiye'nin toplam kurulu gücünü 100 bin megavata çıkaran iktidar biziz.  Sizin hayatınızda mum vardı, gaz lambası vardı. Bunlar ya en pahalı enerjinin olmayan enerji olduğunu bilmeyecek kadar cahiller ya da kafaları ve kalpleri başka yerlere bağlı.

"BU MİLLET BUNLARA ALDANMAZ"
Enerji yatırımlarımızı sabote edenlere yapmayın bu millet, bu iş dünyası sizi çarpar diyoruz.

Bir lüks otelden geceliği 100 bin lira olmak suretiyle yapacağınız yayınlarla bu millet aldanmaz, bu millet bunlara kanmaz.
 
Faiz konusundaki dayatmaları etkisiz hale getirdik. Yüksek enflasyon sarmalını da inşallah her geçen ay azaltarak bir süre sonra tamamen bertaraf edeceğiz.

Geçtiğimiz yılı 225 milyar doları aşan tarihimizin en yüksek ihracatıyla 500 milyar doları bulan dış ticaret hacmiyle kapattık. Ocak ayı ihracatımız yüzde 17 artışla 17,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x