Erdoğan’dan Önemli Mesajlar!

Erdoğan'dan Önemli Mesajlar!

06 Mayıs 2019 - 16:38 - Güncelleme: 06 Mayıs 2019 - 17:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Konseyi ve Nato Akdeniz Diyaloğu Ortakları Toplantısı'nda konuşuyor



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:


İttifakın güvenliğini doğrudan ilgilendiren tehditlerin arttığı bir dönemdeyiz. Türkiye son 8 yıldır Suriye kaynaklı tehditlerle mücadelede tıkanıklığın yansımalarını bilfiil yaşadı. Bugün 4 milyon sığınmacı ile dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke konumundayız. Etrafı kriz bölgeleriyle çevrili olan Türkiye, çok boyutlu tehlikelerin tam kavşağında yer alıyor. Türkiye'ye yönelik iftira furyası yapıldığı dönemde Suriye sahasında DEAŞ ile göğüs göğüse savaşan ve bu terör örgütünü hezimete uğratan tek NATO ülkesi biz olduk.40 binin üzerinde sivil ve askerimizi PKK terörüne şehit verdik. İslam düşmanlığı ve yabancı düşmanlığı yüz milyonlarca insanın can ve mal güvenliğini tehdit ediyor. Müttefiklerimizden, NATO'daki ortaklarımızdan sadece ittifak ruhuna uygun davranmalarını bekliyoruz. Namlusunu ülkemize çeviren terör örgütlerinin müttefiklerimizce donatılmasının hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Türkiye'nin ve KKTC'nin Doğu Akdeniz enerji kaynakları üzerindeki meşru hakları da tartışma götürmez.

40 binin üzerinde sivil ve askerimizi PKK terörüne şehit verdik. İslam düşmanlığı ve yabancı düşmanlığı yüz milyonlarca insanın can ve mal güvenliğini tehdit ediyor. Biz NATO'daki dostlarımızdan sadece ittifak ruhuna uygun davranmalarını, ittifakın kurucu değerlerine sahip çıkmalarını bekliyoruz. Namlusunu ülkemize çeviren, vatandaşlarımızın canına ve malına kasteden terör örgütlerinin müttefiklerimizce donatılmasının, tırlar dolusu silah ve mühimmata boğulmasının, örgüt elebaşılarının kimi ülkelerde en üst düzeyde kırmızı halılarla ağırlanmasının hiçbir haklı gerekçesi yoktur.

Türkiye'nin ve KKTC'nin Doğu Akdeniz enerji kaynakları üzerindeki meşru hakları da tartışma götürmez. Ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını korumakta kararlıyız. Türkiye'nin farklı ülke ve bölgelerle geliştirdiği ilişkiler, birbirinin alternatifi değil tamamlayıcısıdır.

S-400

Türkiye'nin egemenlik haklarına giren S-400'ler gibi bazı güncel meseleler üzerinden böyle bir tartışmanın alevlendirilmeye çalışılmasını kesinlikle tasvip etmiyoruz. NATO ittifakı çerçevesinde milli güvenliğimizi tahkim gayesiyle attığımız adımları yine kendi mecrasında değerlendirmek gerekir."

FETÖ, yurt dışında ülkemize yönelik yıkıcı faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Maalesef kimi müttefiklerimiz de bu terör örgütünün elebaşılarına, darbe girişimine bizzat katılmış örgüt mensuplarına adaletten kaçabilecekleri imkanlar sunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x