Erdoğan’dan Önemli Mesajlar!

Erdoğan'dan Önemli Mesajlar!

10 Nisan 2020 - 12:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Görünmez düşmana karşı zor bir savaş yürütüyoruz. Türk Konseyi Zirvesi koronavirüs salgınıyla mücadelede dayanışmamızı perçinleyecektir" dedi

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi devlet başkanları, yeni tip koronavirüs gündemiyle olağanüstü zirvede bir araya geldi. Zirveye Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da video konferans yöntemiyle katıldı.


Zirvede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:


Görünmez düşmana karşı zor bir savaş yürütüyoruz. Türk Konseyi Zirvesi koronavirüs salgınıyla mücadelede dayanışmamızı perçinleyecektir. Türkiye olarak virüsün yayılmadığı başladığı ilk günden itibaren gerekli tedbirleri hayata geçirdik. Salgına diğer ülkelere nispeten daha hazırlıklı yakalandık.


Tüm imkanlarımızı zorlayarak kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Sizlerden gelen talepleri öncelikli olarak yerine getirmeye çalışıyoruz. 


"PRATİK ÇÖZÜMLERİ EN KISA ZAMANDA HAYATA GEÇİRMELİYİZ"


Salgının etkisiyle aynı zamanda küresel çapta bir sosyo ekonomik krizle de karşı karşıyayız. Aldığımız tedbirler aramızdaki ticareti olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenle ulaştırma, gümrük sınır geçişleri gibi alanlarda halk sağlığını gözetmek suretiyle olabilecek en pratik çözümleri en kısa zamanda hayata geçirmeliyiz. Bakü-Tiflis- Kars hattı üzerinden mevcut yüke ek günlük 3 bin 500 ton yükün taşınabilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Konsey üyelerimizden geçiş belgesi kotası, geçiş ücretleri, sürücü vizeleri gibi konularda kolaylık sağlamalarını bekliyorum. Serbest, açık ve kurallara dayalı bir anlayış çerçevesinde uluslararası ticaretin ve kargo taşımacılığının sürdürülmesi tedarik zincirinin sürekliliği açısından hayatidir. Gelişmeler Hazar geçişli orta koridorun güçlendirilmesinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. 


İletişim sektörü de bu salgın ile önemli bir sınavdan geçiyor. Konseyimizin siber güvenlik olgusunun geliştirilmesi ve uygulanması konusunda da rol alabileceğine inanıyorum.


"SALGIN SONRASI DÖNEM İÇİN HAZIRLIK YAPMALIYIZ"


Salgına karşı işbirliğini yoğunlaştırmamız lazım. Salgın sonrası dönem için hazırlık yapmalıyız. Bu sıkıntılı dönemler de inşallah kısa sürede bitecek, çok daha aydınlık ve huzurlu günler bizleri kucaklayacaktır. Allah'ın izniyle koronavirüsle savaşı elbette kazanacağız, ardından da yeni bir dünya gerçeği ile karşı karşıya kalacağız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x