Erdoğan’dan Sert Tepki!

Erdoğan'dan Sert Tepki!

İrademizi dolarla satın alamazsınız!

21 Aralık 2017 - 15:39

Trump'ın Kudüs tehdidine Erdoğan'dan sert tepki: Dolarla irademizi satın alamazsın.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri programında konuştu. Trump'ın Kudüs tehdidine sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Dolarla irademizi satın alamazsın" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri programında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Her fırsatta ifade ettiğim gibi bir ülke kültür sanat alanında zirveye çıkamamışsa diğer alanlardaki hiçbir başarısını tarihe nakşetme imkanı yoktur. Kendi tarihini başkalarından öğrenen bir millet mazisi ile atisi arasında köprü kuramaz.

Zaman zaman siyasi iktidar olmakla kültürel iktidar arasındaki farkı işaret ediyoruz. Her ne kadar birileri bunu kendi dar dünyalarında yorumluyorsa da biz kendi endişelerimizi dile getiriyoruz. Sanatın ve kültürün küresel etkisinde siz sadece tüketen iseniz güneşin altında kalan buzdan heykel gibi erimeye başlıyorsunuz. Kendimize sahip olduğumuz görkemli geçmişe layık bir gelecek inşa etmeliyiz. Bunun için biz kültür ve sanat ile bunların zeminin teşkil eden eğitim öğretime önem veriyoruz.

Türkiye'nin bugün Suriye'de, Irak'ta, tüm Ortadoğu'da Kuzey Afrika'da, Balkanlar'da verdiği mücadelenin anlamını ancak tarihimize bakarak kavrayabiliriz.

Fahreddin Paşa'yı ve Medine müdafaasını bilmezsek bir kendini bilmez ortaya çıkar, bu adam petrolün şımarığıdır, benim ecdadım Medine'yi korurken, senin ecdadın neredeydi terbiyesiz bunun hesabını ver.

Fahreddin Paşa, emanetleri 2 bin askerle İstanbul'a gönderiyor. Bir süre sonra Anadolu'nun belli bir köşesinde koruma altına alınıyor. Bu hareketi yapan kişi bu emanetleri nedir diye sorsanız bilmez bunlar öyle de cahildir.

1909'da küçük zabit mekteplerinin açılmasına karar verildiğinde bunun 7 bölgede faaliyet göstermesi kararlaştırıldı: İstanbul, Konya, Selanik, Erzincan, Halep Bağdat ve Yemen olarak belirleniyor.

Biz Yemen'e düşman ayağı basmasın diye canımızı ortaya koymuştuk. Bugün aynı Yemen kardeş kavgası içinde kan ve gözyaşına batmış durumda.

Bedel ödeyeceğimizi bilsek de kardeşlerimizin haklarını koruyacağız.

ABD'nin başkanı ne yapıyor. Tehdit sallıyor. Amerika'ya ne diyorlar, 'demokrasinin beşiği.' Demokrasinin beşiği, dünyada dolarla satın alınacak iradeler arıyor. Sayın Trump, siz Türkiye'nin demokrasi iradesini dolarlarınızla satın alamazsınız, bizim kararımız bellidir. Tüm dünyaya da sesleniyorum. Sakın ha, böyle ufak tefek dolarlarla demokrasi mücadelenizde iradenizi birilerine asla satmayın

Temenni ediyorum ki bugün ABD beklediği neticeyi alamaz ve dünya ABD'ye çok güzel ders verir.

Biz meramımızı en güzel şekilde eserlerle ortaya koymamız lazım.

.

.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x