Erdoğan duyurdu: Operasyon Suriyeli muhaliflerle yapılacak!

Erdoğan duyurdu: Operasyon Suriyeli muhaliflerle yapılacak!

16 Ocak 2018 - 14:11

Grup toplantısının ardından Afrin operasyonu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriyeli muhaliflerle beraber yapılacak." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilere, Afrin operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Suriyeli muhaliflerle beraber yapılacak." diye konuştu. Erdoğan, 'ABD Başkanı Trump ile görüşecek misiniz?' sorusuna da ''Trump'ı aramayı düşünmüyorum'' yanıtını verdi.

"SURİYELİ MUHALİFLERLE BERABER YAPILACAK"

Gazetecinin, "Afrin operasyonuna Suriyeli muhalifler dahil olacak mı?" sorusuna cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tabii olacak, beraber. Onlar için veriliyor bu mücadele. Biz onlara, topraklarına sahip çıkmaları için, bu kardeşlerimize orada yardımcı oluyoruz." dedi.

"NEYİN SINIR GÜVENLİĞİ"

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:​

"Amerika 11-12 bin kilometreden gelecek, burada kendisine bir ordu oluşturacak ve adını da ne koyacak? 'Sınır güvenliği.' Neyin sınır güvenliği? Bakın şu anda Suriye'de rejim, 'bu bizim için bir tehdit oluşturur' diyor ve kesinlikle böyle bir oluşuma onlar da sıcak bakmıyor."

"ABD BAŞKANINI ARAMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"

ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesine ilişkin soruya ise Erdoğan "Ben kendisini aramayı düşünmüyorum" dedi. Rusya Lideri Putin ile ilgili ise telefon diplomasisinin sürdüğünü anlattı.

AYM'NİN HAK İHLALİ KARARI

Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu gazeteciler Şahin Alpay ve Mehmet Altan için hak ihlali kararı alması ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerekenler söylendi, ben değerlendirme yapmayacağım" dedi.

MHP İLE İTTİFAK

Erdoğan, "MHP'yle ittifak Kürtleri küstürür" iddiasına ilişkin ise, bu iddianın doğru olmadığını, milletin bu oyunları gördüğünü ve aştığını, ittifaka destek verdiğini söyledi.

"NATO'YA DA BİR SERZENİŞİM VAR..."

Burada özellikle bu toplantı ile benim NATO'ya da bir serzenişim var. Ey NATO siz ortaklarınızdan birine herhangi bir sınır tecavüzünde bulunanlara karşı tavır almakla da mükellefsiniz. Şu ana kadar siz ne tür bir tavır aldınız. Bunu kendilerine duyurduk, duyuruyoruz. Genelkurmay Başkanımız kendileri ile bu konuda görüşüyorlar, görüşecekler. Biz milletimize verdiğimiz hizmet sözünü layıkıyla yerine getirmek için çalışmayı sürdüreceğiz.

"SURİYE'DE TERÖR YUVALARINI BİRER BİRER DAĞITACAĞIZ"

Dün Irak'ta oynana oyunu bozduk, Suriye'de oynanan oyunun kalbine hançer sapladık. Kısa süre içinde Afrin ve Münbiç'ten başlayarak Suriye'deki terör yuvalarını da birer birer yok dağıtacağız. Buna ne müttefikimiz görünüp bizi sırtımızdan vuranlar mani olabilir ne de siyasetçi görünen marjinaller mani olabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x