ERDOĞAN "KADINLAR ARASINDAKİ AYRIMCILIĞI KALDIRDIK"

ERDOĞAN "KADINLAR ARASINDAKİ AYRIMCILIĞI KALDIRDIK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HAK-İŞ Dünya Kadın Günü Programı'nda konuştu.

07 Mart 2018 - 15:45

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Kadınla erkeğin fiziksel özellikleri ve fıtratları farklı olabilir ama aynı bütünün parçalarıdır. İnsanların arasındaki her türlü ayrım gibi cinsiyet ayrımı da sunidir. 21. yüzyılda dahi kadınlara yönelik yüz kızartıcı adaletsizliklere şahit oluyoruz. Eğitim kurumlarından zorla uzaklaştırılan kızlarımız vardı. Evlatlarının en mutlu günlerini uzaktan seyretmek zorunda kalan annelerin gözyaşlarını unutmayacağız. İş yerinde, sokakta taciz edilen kadınlarımızın yürek acısını unutmadık.

"KADINLAR ARASINDAKİ AYRIMCILIĞI KALDIRDIK"
Yaşanan bir takım hadiseler nedeniyle bugün kadına şiddeti konuşuyoruz. Mezuniyet töreninde, hak aramak için çıktığı sokaklarda şiddete maruz kalan kadınları hatırlıyor muyuz? Eğer kadın meselesini tüm boyutlarıyla konuşacaksak önce samimi olmamız gerekir. Kadın ve erkek arasındaki ayrımcılıktan daha tehlikelisi kadınlar arasında ayrımcılık yapmaktır.

Türkiye maalesef bu sıkıntıları yaşamıştır. Kadınlar arasındaki ayrımcılığı ortadan kaldırdık. Dünyanın farklı yerlerinde de benzer manzaralarla karşılaşıyoruz. Kadını hak ettği konuma çıkaracak çalışmaları yaptık. Bunun için bize çok saldırdılar. Sırf bu sebepten partimizi kapatmaya dahi kalktılar. Milletimizin desteğiyle bu zorlukların üstesinden gelmeyi başardık. İnsanları bölmeye yönelik her tartışma yeni bir zulüm kapısının aralanması anlamına gelir.

"SİZ AFRİN'E GİRMEMİZİ KONUŞAMAZSINIZ"
Doğu Guta'da katledilen binlerce kadın için tek bir söz edildiğini duydunuz mu? Suriye'de çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 1 milyon insanın katledilmesi konusunda kıllarını kıpırdatmayanların kadın hakları konusunda söz söyleme hakları olabilir mi? Siz Afrin'e Türk ordusunun girmesini konuşamazsınız. Biz Afrin'e işgal gücü olarak girmedik. Biz Afrin'deki teröristleri temizlemek için girdik, farkımız bu. Teröristlerden temizleyip sahiplerine teslim etmek için oradayız. Biz 3.5 milyon Suriyeli kardeşimize ev sahipliği yapıyoruz. Siz kaç Suriyeliye ev sahipliği yapıyorsunuz? Sizin konuşmaya hakkınız yok, bizim var. Bunlardan kadın hakları savunucusu olur mu? Bunlar şovmen, şovmen."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x