Erdoğan, Kritik Kararları Açıkladı!

Erdoğan, Kritik Kararları Açıkladı!

20 Nisan 2020 - 19:53 - Güncelleme: 20 Nisan 2020 - 20:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs tedbirleri kapsamında "Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasını tarım, sağlık ve gıda hizmetleriyle temel üretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde bir süre daha devam ettireceğiz. 23-24-25-26 Nisan tarihleri arasında yine 31 ilimizde sokağa çıkma sınırlandırması yapmayı özellikle planlıyoruz" açıklamasında bulundu

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;


Ana gündem maddemiz koronavirüsle ilgili yapacağımız çalışmalardır.


Türkiye Rusya ile vardığı 5 Mart mutabakatına bağlılığını korumakla birlikte rejimin saldırganlığına da geçit vermeyecektir.


Türkiye kararlı duruşuyla Akdeniz’deki tüm oyunları bozmayı sürdürecektir. Libya ile imzaladığımız mutabakattan kaynaklı rahatsızlığın hala sürdüğü anlaşılıyor. Bu anlaşma BM.’ye de bildirilmiştir.  


Sınırlarımız içinde ve dışında terör örgütüne nefes aldırmamakta kararlıyız. Bu doğrultuda yürüttüğümüz operasyonlarla son iki haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdik.


İnsanlarımız arasındaki Fiziki mesafeyi sağlamaktır. Okulların ve işletmelerin tatil edilmesinden ulaşımın sınırlandırılmasından sokağa çıkama kısıtlaması bu amaca yöneliktir.


Sağlık konusunda hasta yatağı solunum cihazı gibi kritik konular başta olmak üzere çok iyi seviyedeyiz.


Gıda ve temizlik gibi temel ihtiyaçlarda üretimin aksamamasıdır. Bu konuda da bir sıkıntımız bulunmuyor. Ülkemizin hiçbir yerinde bir ürünün yetersizliği söz konuş değildir.


Polisimiz bekçimiz jandarmamız kamu düzenin sağlanması yanında fedakarca görevini yürütüyor.


Bugüne kadar 3 milyon vatandaşımıza vefa sosyal destek grupları vasıtasıyla yardım götürülmüştür.


Test sayımız günde 40 bin düzeyine çıkardık. Test vaka oranımız azalıyor. İyileşen hasta sayımız katlanarak artıyor buna karşılık yoğun bakımda hastalarımız ile vefat eden hasta sayımız aynı düzeyde devam ediyor. Onların da yakında azalışına şahit olacağız.  


Hastanelerimizde olağanüstü bir yoğunluk yaşanmıyor, sağlık personelimiz canla başla çalışmalarına devam ediyor.  Hiçbir konuda eksiğimiz ve riskimiz bulunmuyor


Yoğun bakım solunum cihazlarının üretimi konusundaki çalışmalarımız başarıyla neticelendi. Kolları sıvadığımız tarihin 14 gün sonrası bu cihazları ürettik. Yoğun bakım solunum cihazların teknoloji gelişimin sağlayan bu sürece katkı verenlere teşekkür ediyorum.  


Elimizde epeyce stoku bulunan kritik ilaçların üretimine yerli firmalarla başladık. 


N-95 ve N-99 maskelerinin testleri bitti, en kısa sürede üretimine başlıyoruz.


İlk etabının açılışın bugün gerçekleştirdiğimiz İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi salgın hastalıkla mücadele için kullanılacaktır.


Amacımız önlemleri en titiz şekilde uygulayarak salgının seyrini ülkemizin Ramazan Bayramı sonrası normale dönüşüne imkan sağlayacak seviyeye indirmiş olmaktır.


Milletimizin büyük bölümünün tedbirlere uyması sayesinde salgının bulaşmasının önüne geçtik. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması salgının kontrolünde büyük fayda sağladı.


Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasını tarım, sağlık ve gıda hizmetleriyle temel üretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde bir süre daha devam ettireceğiz. 23-24-25-26 Nisan tarihleri arasında yine 31 ilimizde sokağa çıkma sınırlandırması yapmayı özellikle planlıyoruz. Ayrıntılar İçişleri Bakanlığımız tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır.


Bazı adımları bayram öncesi atmaya başlayabiliriz. Bu salgını üstesinden 83 milyon hep beraber üstesinden gelebiliriz. Bu milletinden başka sinesine sığınacağımız halk yoktur.


3 yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirmeyi hedefleyen bir program başlatıyoruz.


Hazineye ait tarım arazilerini kiraladığımız çiftçilerimizin nisan mayıs ve haziran ayı ödemelerini 6 ay süreyle erteliyoruz. Çeşitli illerimizdeki 14 milyon metrekare hazine arazisini ilave olarak çiftçilerimizin kullanımına sunuyoruz.


269 bin firmamız 3 milyonu aşkın çalışanı için kısa çalışma ödeneğine başvurdu. 


Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasında toplanan para tutarı da 1 milyar 800 milyon liraya yaklaştı.


Asli işlerini yürütemeyen CHP'li belediyelerin ısrarla ve salgınla mücadele kurallarını hiçe sayarak giriştikleri bu tür faaliyetlerin amacı halka hizmet vermek değil, şov yapmaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x