Erdoğan Net Konuştu!

Erdoğan Net Konuştu!

18 Aralık 2019 - 13:59

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün (17 Aralık 2019) Küresel Mülteci Konferansı'na gittiği Cenevre'de gazetecilere yaptığı açıklamaların detayları öğrenildi

"İncirlik ve Kürecik Üssü kapatılır mı?" sorusuna, "Gerekirse ikisi birden kapanır" diye yanıt verdi. Ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun itidal çağrısına da yanıt evren Erdoğan, "Eğer bu ülkenin değerlerine saygı duyuyor, bu ülkenin geleceği için biz de bir şey katalım diyorsanız o zaman atılan bu adımlarda bize itidali nerede tavsiye edeceğinizi iyi düşünün. Bana kalsa bunlar bize terörle mücadelede de itidal tavsiye edecekler. Hâlâ daha ediyorlar. Biz nerede itidalli davranacağımızı, nerede kararlı adımlar atacağımızı gayet iyi biliyoruz" dedi.

Türkiye-Libya anlaşması sonrasında KKTC'ne insansız hava araçlarının yerleştirilmesine ilişkin de konuşan Erdoğan, "Buraların gerekirse bunların sayısını artırırız. Daha da fazla artırma durumu söz konusu olabilir. İhtiyaca göre her şey her an değişebilir. Bunun yanında Libya bu tür ihtiyaçları kendisi de karşılıyor. Askeri güvenlik ve İş Birliği Anlaşması aramızdaki dayanışmayı daha da güçlü kılacak" ifadelerini kullandı. Öte yandan sözlerinin devamında Geçitkale'ye inen insansız hava araçlarının konumu ve işlevine de değinen Erdoğan, "Bu süreci de aynı hızla devam ettireceğiz" diyerek devamının geleceğine belirtti.

Burada, hem dış politikaya dönük hem de dış politikadaki gelişmelerin iç politikaya yansımalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

"Kalkınmış ve zengin Batılı ülkeler mülteci krizinde sınıfta kaldı. Zengin bazı Arap ülkeleri de aynı durumda."

(Güvenli Bölge) Dünyanın ekonomik olarak en saygın zannettiğimiz ülkelerinden bile 'Biz de varız' diyen çıkmadı. Biz hala ses bekliyoruz"

(Yeni siyasi oluşumlar) Bundan önce de yaşadık. Üstelik grup kuracak şekilde ayrıldılar. Sorsam kaç tanesinin ismini kaçınız hatırlar?"

(Güvenli Bölge) Bunu başarırsak, tarihe örnek olarak geçecek. 'Mülteciler şehrini veya şehirlerini Türkiye kurdu' diyecekler. Bu çok önemli"

"Küresel sorunlar ancak küresel iş birliği ve dayanışma ile aşılabilir. Dünyanın mülteci sorunundan kaçması, sorunu ortadan kaldırmıyor."

"Türkiye ile Libya arasındaki süreci hızlandıracağız. İhtiyaçları olursa, onlara her an yardıma hazır olduğumuzu söyledik."

"(KKTC'ye gönderilen İHA'lar) Gerekirse sayılarını daha da artırma durumumuz söz konusu. İhtiyaca göre her şey her an değişebilir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x