Erdoğan ve Ruhani’den Ortak Mesaj!

Erdoğan ve Ruhani'den Ortak Mesaj!

20 Aralık 2018 - 15:28

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İranlı mevkidaşı Ruhani ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. 'İran'a karşı yaptırımların karşısındayız' diyen Erdoğan, 'Birlikte atacağımız çok adım var' mesajını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından söz alan Ruhani ise "Hiçbir üçüncü ülke samimi ilişkilerimizi bozamaz" açıklamasında bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İran ile Türkiye arasında iyi bir işbirliği söz konusu. Bölgede illegal hiçbir oluşuma izin vermeyeceğiz. Ortak hedefleri bertaraf etme irademiz var. Birlikte atacağımız çok adım var. Çabalarımızı Suriye halkını kucaklamak için artırmalıyız.

İran'a baskılarının arttığı şu dönemde İran ve İran halkının yanındayız. İran'a karşı yaptırımları desteklemiyoruz. Türkiye ile İran arasındaki işbirliğini önümüzdeki dönemde her alanda göreceğiz.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin konuşmasından satırbaşları:

Yaptığımız bu ülkeler arası 5. yüksek düzeyli toplantıdır. İki ülkenin katılımlarıyla yapılıyor ve ekonomik ve ticaretin gelişmesi, engellerin kaldırılması için güzel bir toplantı yaptık.

Bölgesel ve uluslararası konuları ele aldık. İki ülkenin ilişkilerinin temeli, tarihi, dini, ortak çıkarlar, bölgenin kalkınması üzerine kurulmuştur. Hiçbir üçüncü ülke bu samimi ilişkilerimizi bozamaz.

Suriye'nin bütünlüğüne saygı duyulmalı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x