Escobar’ın kayıp milyar dolarları nerede aranıyor ?

Escobar'ın kayıp milyar dolarları nerede aranıyor ?

Kolombiyalı kokain kaçakçısı Pablo Escobar’ın uyuşturucu imparatorluğundan kalma kayıp 69 milyar doları şimdi nerede aranıyor?

25 Ocak 2018 - 10:33

Narcos dizisinden sonra yeniden ünlenen Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Kolombiya’dan Porto Riko’ya, ardından da ABD’ye kokain taşırken kullandığı denizaltılarının peşine düştü.

Discovery UK isimli YouTube kanalı CIA dalgıçlarıyla birlikte bu denizaltılardan birinin izlerine Kolombiya açıklarında ulaştı.

Ekip, bölge halkıyla görüştükten sonra manyetik dedektörler yardımıyla su altını taradı ancak bir sinyal alamadı. Hayal kırıklığına uğrasalar da, su altına inme kararı aldılar.

Dalgıçlar yuvarlak metal bir kutuya ulaştı ancak kutunun içinden kayda değer bir şey çıkmadı. Denizaltının yeri bulunursa hala ‘kokain kralı’ olarak anılan Escobar’ın 69 milyar dolar değerindeki kayıp servetine dair ipuçları yakalanmış olacak.

Diziyle tekrar ünlendi

Pablo Escobar suça önce araba ve mezar taşı çalmakla başladı, başarılı da oldu fakat tatmin olmadı. Uyuşturucu kaçakçılığına başladı. Kısa zamanda polisin en çok aradığı isim olmasına rağmen yükselmeye devam etti, paralarını ve kokainlerini taşıyabilmek için kendine jet bile aldı.

Jetinin lastiklerinde kokain taşımaya başladıktan sonra kazancı, haftada 420 milyon dolar; yılda ise 30 milyar dolara çıktı. Kazandıklarıyla bir yardım vakfı kurup parklar, okullar yaptırmaya başladıktan sonra halk ona ‘Robin Hood’ adını taktı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x