ESKİ DP’LİLERDEN KILIÇDAROĞLU’NA SUÇ DUYURUSU!

ESKİ DP'LİLERDEN KILIÇDAROĞLU'NA SUÇ DUYURUSU!

ESKİ DP'LİLERDEN KILIÇDAROĞLU'NA SUÇ DUYURUSU!

28 Aralık 2017 - 13:25


Eski Demokrat Parti (DP) üyeleri, "Fetullahçı Terör  Örgütü'nün (FETÖ), 12 Eylül 2010 referandumu öncesi 'Demokrasi Buluşmaları'  adıyla organize edilen ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı  toplantılara finansal destek sağladığı" iddialarına ilişkin CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yöneticileri hakkında 7 ayrı ilde eş zamanlı olarak  suç duyurusunda bulundu.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen eski DP'liler, ayrı  ayrı hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini, İstanbul Cumhuriyet  Başsavcılığı'na sundu.

Adliye önünde katılımcılar adına açıklama yapan eski DP İstanbul İl  Başkanı Harun Hınız, suç duyurusunun eş zamanlı olarak İstanbul, Ankara,  Balıkesir, Kırıkkale, Mersin, Trabzon ve Kayseri'de yapıldığını söyledi.

Hınız, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile 12 Eylül 2010  referandumunda, ülke demokrasisinin yükselmesi amacıyla sivil inisiyatif  çalışmaları yaptıklarını hatırlatarak, "Bir süredir CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla, FETÖ'den kaynaklanan, hayadan uzak, iftiralara  dayalı bir FETÖ kampanyasıyla karşı karşıyayız." diye konuştu.

Anayasa değişikliği referandumu öncesi Soylu ve bir grup  arkadaşlarıyla İstanbul'daki bir otel ve restoranda, 2 gün üst üste nasıl bir  tutum içerisinde olmaları gerektiğine dair tartıştıklarını anlatan Hınız, milli  iradenin güçlenmesine katkı sağlayacağı, vesayet odaklarının gücünü kıracağı  düşüncesiyle bu sürece olumlu katkı sağlamanın demokrasi ve millet açısından  uygun olacağını değerlendirdiklerini aktardı.

Harun Hınız, aldıkları karar çerçevesinde, referandum kampanyası  süresince, illerde "Demokrasi Buluşmaları" adı altında toplantılar yaparak,  vatandaşları "evet" tercihi yönünde bilgilendirmek amacıyla çalışmalara  başladıklarını dile getirerek, "Özellikle belirtmek isteriz ki, 'Demokrasi  Buluşmaları'nda mütevazi ama etkili salon toplantıları, konferanslar ve paneller  organize edilmiştir. İddia edildiği gibi anons arabaları, afiş ve bayraklar  kullanılmamıştır." dedi.

Bu toplantıların eski DP Genel Başkan Yardımcısı Tahir Alan ve eski  il başkanlarının da aralarında yer aldığı 61 kişi tarafından koordine edildiğini  belirten Hınız, şunları kaydetti:

"Tüm çalışmalar, birlikte yola çıktığımız arkadaşlarımızın, ülke  demokrasisine sahip çıkmak isteyen yerel siyasi aktörlerin, geçmişte birlikte  siyasi faaliyette bulunduğumuz arkadaşlarımızın inisiyatifleri ve mütevazi  imkanları ölçüsündeki katkılarıyla gerçekleştirilmiştir. Sayın Süleyman Soylu ise  bu toplantılarda bize refakat etmiş, arkadaşlarımızın kendi illerinde organize  ettiği toplantılara katılmıştır. Türk siyasi hayatının örnek sivil inisiyatif  çalışmalarından biri olan bu çalışmanın bir örgüt finansman desteğiyle yapıldığı  iftirasının atılması, CHP'nin ve onun genel başkanı Kılıçdaroğlu'nun mevcut  siyaset tarzına uygun düşse de hem gerçeklere aykırı hem de bizim açımızdan kabul  edilemez bir durumdur. Bu iftiranın bir FETÖ projesi ve saldırısı olduğu  açıktır."

DİLEKÇEDEN

Suç duyurusu dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Grup  Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel ile CHP Genel Başkan  Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın son zamanlarda yaptıkları  açıklamaları nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" ve "iftira" suçlarından  yargılanması talep edildi.

Dilekçede, Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ile iltisaklı olduğuna dair  önemli deliller olduğu da öne sürülerek, bu konuyla ilgili soruşturma açılması da  istendi.

 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x