Fetö’cü Hainler 54’er Kez Ağırlaştırılmış Müebbet...

Fetö’cü Hainler 54'er Kez Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası Aldılar!

Fetö’cü Hainler 54'er Kez Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası Aldılar!

30 Ocak 2017 - 09:24

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Gölbaşı’ndaki Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı’nın bombalanmasıyla ilgili 11 şüpheliye rekor ceza istendi. Gasp ettikleri savaş uçaklarıyla 45’i özel harekat polisi 51 kişiyi şehit eden FETÖ’cü pilotlar ile “Vur” emri veren komutanlar hakkında 54'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında gasp ettikleri uçaklarla Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Havacılık Dairesi Başkanlığını bombalayarak 45'i polis 51 kişiyi şehit eden pilotlar ve “Vur" emrini veren komutanlar hakkında elli dörder kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Savaş uçaklarının bombaladığı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı ve EGM Havacılık Dairesi Başkanlığında 15 Temmuz gecesi yaşananlara ilişkin ayrıntıların yer aldığı savcılık fezlekesi tamamlandı.

KASTEN ÖLDÜRME SUÇU

Yeni Şafak'ın haberine göre; Gölbaşı Cumhuriyet Savcısı Erdoğan Güleç'in hazırladığı, 11 şüpheli ile 100'e yakın müştekinin yer aldığı fezleke, Gölbaşı'nda ağır ceza mahkemesi bulunmaması sebebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosuna gönderildi. Fezlekede 45 özel hareket polisini, 3 sivil memuru, 2 vatandaşı ve bir imamı şehit eden cuntacılar hakkında “anayasal düzene karşı işlenen suçlar" ile “kasten öldürmek" “silahlı terör örgütüne üye olmak", “kamu malına zarar vermek", “kasten yaralamak" ve “nitelikli yağma" suçlarından da cezalandırılmaları istendi. Fezlekede şüpheliler hakkında “yangın, su baskını, tahrip, batırma veya bombalama ya da nükleer, biyolojik veya kimyasal silah kullanmak suretiyle kasten öldürme" suçu uyarınca her bir şehit için birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

DARBEYE TEŞEBBÜS

Yine şüpheliler hakkında, cebir ve şiddet kullanarak “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek", “TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" ve “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" maddeleri uyarınca da üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi.

EN YÜKSEK CEZA TALEBİ

Ülke genelinde devam eden FETÖ soruşturmaları kapsamında şüpheliler hakkında ilk kez bu düzeyde yüksek ceza talebinde bulunuldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x