FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI: İSRAİL’E MEYDAN OKUYORUM!

FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI: İSRAİL'E MEYDAN OKUYORUM!

FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI: İSRAİL'E MEYDAN OKUYORUM!

13 Aralık 2017 - 12:55

Filistin Devlet Başkanı Abbas, "ABD artık barış sürecinde ara bulucu vasfını yitirmiştir. İsrail'e buradan meydan okuyorum, bana sınırlarını göstersin" dedi. 

Trump’ın kararının uluslararası hukukun aleni ihlâli olduğunu belirterek "ABD bize yüzyılın tokadını vurdu" ifadesini kullandı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'nin başkenti olarak tanıma kararı sonrasında olağanüstü toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Zirvede konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Trump’ın kararının uluslararası hukukun aleni ihlâli olduğunu belirterek "ABD bize yüzyılın tokadını vurdu" dedi.

Ülkesinin uluslararası örgütlerdeki üyeliklerden çekilebileceğini söyleyen Abbas, 'en büyük suç' olarak nitelediği Trump’ın kararını boşa çıkarmak için BM Güvenlik Konseyi’ne başvuracaklarını vurguladı.

Abbas'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bütün gücümüzle  artık işgal altındaki Filistin'in devlet olarak tanınması için çalışmalıyız. ABD artık (İsrail-Filistin) barış sürecinde ara bulucu vasfını yitirmiştir. İsrail'e buradan meydan okuyorum, bana sınırlarını göstersin. 

Kudüs'ün Filistin'in başkenti olmaması halinde barış ve istikrar gelmez. Kudüs Filistin'in başkentiydi ve her zaman öyle kalacak. Bu karar bütün kırmızı çizgileri ihlâl ediyor."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x