Fransa’dan Türkiye’ye yanıt!

Fransa'dan Türkiye'ye yanıt!

Fransa ile Türkiye arasında gerilim sürerken, karşılıklı açıklamalar da birbiri ardına geliyor. En son Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Fransa’nın PYD/YPG/YPJ terör örgütlerine destek garantisi vermesi, Türkiye’ye saldıran terör örgütleriyle açıkça işbirliği ve dayanışmadır" ifadesinde bulunmuştu. Reuters'ın son dakika olarak duyurduğu habere göre, Fransa'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan , bu sözlere yanıt verilirken, Türkiye'nin olası bir Menbiç operasyonuyla ilgili görüşlerine de yer verildi.

30 Mart 2018 - 12:57

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı'nda yaptığı açıklamada, Fransa’nın Münbiç’e asker göndereceğini belirtmiş, Macron’un terör örgütü YPG’ye destek garantisi verdiği öğrenilmişti.

Macron, yaptığı açıklamada, "Kürtlere destek garantisi verdik. SDG-Türkiye arasında arabulucu rolü oynamak istiyorum. Suriye'nin kuzeyinin istikrara kavuşması için çalışacağız" ifadelerini kullanmıştı. 

Fransa ile yaşanan krize Türkiye'den sert tepki gelmiş, Başbakan Yardımcısı Belir Bozdağ, "Fransa’nın PYD/YPG/YPJ terör örgütlerine destek garantisi vermesi, Türkiye’ye saldıran terör örgütleriyle açıkça işbirliği ve dayanışmadır" ifadesinde bulunmuştu.

Karşılıklı ifadelerin ardından Fransa'dan son dakika açıklaması geldi. Reuters'ın duyurduğu habere göre, Fransa, Kuzey Suriye'de yeni bir operasyon başlatmayacağını, koalisyon güçleriyle işbirliğini sürdüreceğini açıkladı. Suriye'de hedefin Türkiye olmadığı vurgulandı. 

Elysee Sarayı'ndan ismi açıklanmayan bir kaynak Reuters'a yaptığı açıklamada, 'Fransa, Türkiye'nin Menbiç'e planladığı operasyonu 'kabul edilemez' bulan ABD ile aynı görüşe sahiptir.' ifadeleri kullanıldı. 

. Suriye'de hedef Türkiye değildir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x