FUTBOL TARİHİNE DAMGA VURDULAR!

FUTBOL TARİHİNE DAMGA VURDULAR!

25 Ekim 2016 - 21:10

Dünya futbolunda sayısız fiyasko transfer hamlesi gerçekleşti...

Futbol tarihine damgasını vurmuş en kötü kontratlarda öne çıkan isimler arasında bir dönem Fenerbahçe forması giymiş oyuncu da var. İşte o liste:

 

1.Samuel Eto'o - 87 Milyon Dolar Ülkemizde Antalyaspor'un formasını giyen Kamerunlu golcü, ilerlemiş yaşına rağmen 2012 yılında Anzhi Makhackhala ile astronomik bir kontrata imza atmıştı. 3 senelik sözleşmede toplam 87 milyon Dolar kazanacak golcü oyuncu, senelik 29 milyon Dolar alacaktı. Tabii bu kontrattaki bütün bedeli almadı ama ciddi bir kazanım elde ettiği de bir gerçek.

2.Nicolas Anelka - 27.5 Milyon Dolar Dünya futbolunun gezgin oyuncuları arasında yer alan Nicolas Anelka, bir dönem Uzakdoğu'da da forma giymişti. Çin Lig ekiplerinden Shanghai Shenhua ile 2012 yılında sözleşme imzalayan Fransız oyuncu, sadece 10 maça çıkıp 1 gol attığı Uzakdoğu ekibinden 27.5 milyon Dolar almıştı.

3.Kaka - 70.1 Milyon Dolar Carlo Ancelotti'nin Milan'ında o dönemin en iyi 10 numaraları arasında yer alan Kaka, 2009 yazında flaş bir transfer olarak Real Madrid'e gelmişti. 6 yıllığına 70.1 milyon Dolar'lık bir kontratla İspanyol ekibinin bünyesine katılan yıldız orta saha oyuncusu, sakatlıklar nedeniyle verimli olamadığı Los Galacticos'da kalıcı olamadı. Brezilyalı oyuncu, Milan'a bir kez daha dönüş yapmasının ardından MLS ekiplerinden Orlando City'e imza attı.

4.Joe Cole - 43.4 Milyon Dolar Roman Abramovic'in ilk dönemindeki transfer çılgınlıklarından biri hiç kuşkusuz İngiliz yıldız Joe Cole'du. Haftada 208 bin Dolar'dan 4 yıllık kontrata imza atan Cole, kontrat gereği genel toplamda 43.4 milyon Dolar kazanacaktı. Chelsea'de hayal kırıklığı yaratan Cole, keskin bir düşüşe girdiği kariyerinde şu sıralar Amerika 2. Lig ekiplerinden Tampa Bay Rowdies'in formasını giyiyor.

5.Fernando Torres - 55.8 Milyon Dolar Dünya futbolunda düşüşe geçen isimler arasında yer alan Fernando Torres, Liverpool'un ardından Chelsea'ye adım atmıştı. Londra ekibi, Merseyside ekibine bu transfer için 60 milyon Dolar ödedi. Bununla birlikte İspanyol golcü için 5 yıllığına 55.8 milyon Dolar'lık bir kontrat da imzalandı. 175 maçlık Chelsea kariyerinde 45 golde kalan Torres, Atletico Madrid'de yeniden kendisini buldu. (90min) Futbol , kontrat , Sözleşme , SPOR , Fenerbahçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x