Geçer Not Aldı!

Geçer Not Aldı!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, TUSAŞ tarafından milli imkanlarla geliştirilen Hürkuş eğitim uçağının askeri versiyonu havacılık otoritelerinden geçer not aldı. "Tip Sertifikası" çalışmalarını tamamlayan Hürkuş, böylece askeri havacılık firmaları gibi ilk defa kendi belgesini yayınlayabilme başarısı göstermiş oldu

23 Şubat 2022 - 15:38

Adını Türk Havacılık tarihine damga vurmuş vecihi Hürkuş'tan alan temel eğitim uçağı Hürkuş. Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı tarafından verilen sivil anlamdaki ilk sertifanın sahibiydi. Yerli uçağın askeri versiyonu da sertifikasını almayı başardı. Gözler seri üretime ve teslimatlara çevrildi.

Türkiye'nin temel eğitim uçağı Hürkuş. 1478 kilometreye kadar menzile ve saatte 574 kilometre hıza sahip. 4 saat 15 dakikaya kadar havada kalabiliyor. Pilotların eğitiminde kullanılabildiği gibi yerli uçağın askeri versiyonu olan "hava yer entegrasyon uçağı" da çatışmalarda görev üstlenebiliyor.

Hürkuş'un askeri versiyonu havacılık için önemli bir aşama olan tip sertifikasını almayı başardı. Sertifika almaya hak kazanırken 540 uçuş saati, binlerce saat yer ve laboratuvar testleri olmak üzere toplam 1138 şartı karşıladı. Böylece emniyetli uçuş için tüm doğrulama faaliyetlerini tamamlayan Hürkuş, ilk kez kendi belgesini de yayınlama başarısını gösterdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x