GIDA ENFLASYONUNA YENİ TEDBİRLER

GIDA ENFLASYONUNA YENİ TEDBİRLER

GIDA ENFLASYONUNA YENİ TEDBİRLER

08 Mayıs 2017 - 10:39

Başbakan Yardımcısı Şimşek, gıda enflasyonunu sınırlandıracak kısa vadeli tedbirlerin Gıda Komitesinde karara bağlandığını açıkladı. Buna göre, iç piyasada arz sürekliliğini gözeten dış ticaret tedbirleri ve fiyat belirleme sürecine ilişkin yeni düzenlemeler geliyor...
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, gıda enflasyonunu düşürmek amacıyla işlenmemiş gıda ürünlerine yönelik iç piyasada arz sürekliliğini gözeten dış ticaret tedbirleri alacaklarını belirterek, "Ekmekte de fiyat belirleme sürecine ilişkin yeni düzenlemeler kararlaştırdık. Taze meyve ve sebzede alternatif pazarlama kanallarını devreye sokacağız." dedi.

Şimşek yaptığı açıklamada, enflasyonu düşük ve tek hanelerde tutmanın hükümetin öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, Türkiye'de gıda fiyatlarındaki oynaklığın, enflasyon görünümünü ve öngörülebilirliğini olumsuz etkilediğini söyledi.

Hem bu olumsuz etkiyi gidermek hem de gıda piyasasında arz ve fiyat oluşumuna dair aksaklıkları kaldırmak için çalışmalar yürüttüklerini anlatan Şimşek, bu kapsamda Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesini kurduklarını ve komitenin sekretarya görevini Merkez Bankasına verdiklerini ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x