Görülmemiş Rekor!

Görülmemiş Rekor!

28 Nisan 2021 - 11:29

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan Hindistan'da günlük vaka sayısı rekor seviyede yükselişini sürdürüyor

Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 362 bin 902 yeni vaka ve 3 bin 285 ölüm meydana geldi.


Üst üste rekorların kırıldığı ve en ölümcül günün yaşandığı ülkede toplam vaka sayısı 18 milyona yaklaştı. Toplam ölü sayısı ise 201 bin 165’e ulaştı.


Ancak yetkililer 1,3 milyar nüfuslu ülkede ölü ve vaka sayılarının çok daha fazla olduğuna inanıyor. Ülkedeki cenaze ve oksijen krizi de durumun en büyük kanıtlarından biri olarak görülüyor.


Salgının dünya genelindeki yeni dalgasını ilk karşılayan ülkelerden biri olan Hindistan'da, COVID-19'un mutasyona uğrayarak bulaşıcılığı artan türlerinin son dönemdeki vaka artışında etkili olduğu tahmin ediliyor.


Özellikle Güney Afrika, İngiltere ve Brezilya'da ortaya çıkan 3 mutasyonlu tür, uzmanlarca endişe kaynağı olarak görülüyor. Virüsün bu mutasyonları, Hindistan'da 30 Aralık 2020'den bu yana genetik sekansı çıkarılan 11 bin virüs numunesinin yüzde 7'sinde tespit edilmişti.


Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Hindistan'daki vaka sayılarındaki tırmanışın ardından bu ülkeden yapılacak hava yolu seyahatlerinin 15 Mayıs'a kadar askıya alındığını açıkladı.

Morrison, Hindistan'a COVID-19 ile mücadelesinde solunum cihazı, cerrahi maske, eldiven ve koruyucu maske göndereceklerini belirtti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x