GÜLTEN KIŞANAK VE FIRAT ANLI GÖZALTINDA !

GÜLTEN KIŞANAK VE FIRAT ANLI GÖZALTINDA !

26 Ekim 2016 - 11:10 - Güncelleme: 26 Ekim 2016 - 11:45

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen 2 ayrı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eşbaşkan Fırat Anlı ile ilgili işlemler sürdürülürken Belediye ve DİSKİ’de yapılan aramalar sona erdi. Belediye önünde polisin aldığı güvenlik önlemi devam ederken, Belediye yetkilileri, arama sonrası binaya bugün saat 08.00 sıralarında girdi. Valilik ise saat 11.00'de belediye önünde toplanma çağrılarına karşın açıklama yaptı.

HDP ve DBP, gözaltı kararları ve uygulamaları protesto çağrısı yaptı. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın da bugün saat 11.00’de yapılacak protestoya katılacakları belirtildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 15 Ağustos’ta açık alanlarda yapılmak istenen etkinliklere yönelik alınan yasak kararı hatırlatılırken, halka ’sağduyu’ çağrısı yapıldı.

BELEDİYE’DEKİ ARAMA SAAT 05.20’DE BİTTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eşbaşkan Fırat Anlı’nın dün akşam gözaltına alınmasından sonra evlerinde yapılan aramalar saat 23.20’de sona ererken, Büyükşehir Belediye binasında yapılan arama ise bugün saat 05.20’ye kadar sürdü. Aramanın bitmesinden sonra polis Belediye önünde aldığı güvenlik tedbirlerini sürdürürken, saat 08.00 sıralarında Belediye yetkilileri ve daire başkanları kendi sorumluluklarında bulunan katlarda yapılan aramalardan sonra tespit yapıp tutanak tutmak için avukatlarla binaya girdikleri belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x