HALEP’TE SİVİLLERİ TAŞIYAN KONVOYA ATEŞ AÇILDI!

HALEP'TE SİVİLLERİ TAŞIYAN KONVOYA ATEŞ AÇILDI!

HALEP'TE SİVİLLERİ TAŞIYAN KONVOYA ATEŞ AÇILDI!

15 Aralık 2016 - 11:32

Halep'te İran komutasındaki Şii milisler, kuşatma bölgesinden tahliye edilmek üzere bekleyen sivillerin bulunduğu konvoya ateş açtı. Saldırıda 1 sivil can verdi, 4 kişi yaralandı.

Halep'te İran komutasındaki Şii milisler, kuşatma bölgesinden tahliye edilmek üzere bekleyen sivillerin bulunduğu konvoya ateş açtı. Keskin nişancıların saldırısında 1 sivil hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

ATEŞKES SAĞLANDI, İLK TAHLİYELER BAŞLADI

Suriye'nin Halep kentinde önceki gece ilan edilen ancak ertesi gün bozulan ateşkes bu sabaha karşı tekrar sağlandı. Ateşkesin ardından ilk tahliyeler de saat 09.00'dan sonra başladı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ilk yaralı grubun otobüslerle tahliye edilmeye başlandığını açıkladı.

KESKİN NİŞANCILAR SİVİLLERİN ÜZERİNE ATEŞ AÇTI: 1 ÖLÜ, 4 YARALI

Halep'teki AA muhabirinin bildirdiğine göre, kuşatma bölgesinden tahliye edilmek üzere otobüslere bindirilen sivillerin bulunduğu araç konvoyu, Ramuse semtine hareket edip rejim güçlerinin kontrol noktasına yaklaşarak beklemeye başladı. Bu sırada İran komutasındaki Şii milislerin cephe hatlarından keskin nişancılar, sivillerin üzerine ateş açtı. Saldırıda, 1 sivil öldü, 4'ü yaralandı.

Halep'ten tahliye edilen ilk konvoyda bulunan Rami Ziyen, NTV canlı yayınına bağlanarak bölgede yaşananları aktardı. Ziyen de konvoya ateş açıldığını ve yaralılar olduğunu söyledi.

KIZILHAÇ: HAZIR BEKLİYORUZ

Uluslararası Kızılhaç Örgütü, Suriye Kızılayı ile birlikte 100 gönüllü ve 10 ambulansla tahliyeler için hazır beklediklerini açıkladı.

ATEŞKESİ İRAN ENGELLEMİŞTİ

Doğu Halep'teki muhalif kaynakların Al Jazeera'ye verdiği bilgiye göre Rusya ile Türkiye'nin üzerine mutabakata vardığı ateşkes şartlarını İran kabul etmedi. Bu sebeple İran'a bağlı Şii milisler dünkü tahliyelere engel oldu. İlk etapta belirlenen ve sayıları birkaç yüzü bulan yaralıların tahliyesi bile bu sebeple gerçekleşmedi.

Bölgedeki muhalif bir komutan dün yaptığı açıklamada, Rusya'nın İran'la ateşkesi sağlamak için görüşmeleri sürdürdüğünü, bu esnada Şii milislerin hâkim olduğu bölgelerden havan topu atıldığı bilgisini vermişti.

Al Jazeera'ye bilgi veren bir muhalif komutan saldırıların özellikle İran destekli Şii milislerin bulunduğu bölgeden geldiğini söylemişti.

İRAN'DAN YENİ ŞARTLAR

Reuters ise adını vermediği bir BM yetkilisi ve muhalif kaynaklara dayandırdığı haberinde, İran'ın ateşkes için yeni şartlar öne sürdüğünü belirtti. Buna göre İran, İdlib'de muhaliflerin kuşatması altındaki Fua ve Kefreyya'da bulunan sivillerin, Halep'teki sivillerle eş zamanlı olarak tahliye edilmesini istedi.

Fua ve Kefreyya, İdlib'in kırsalında muhaliflerin kuşatması altındaki iki Şii kasabası. İran daha önce Şam'ın kırsalında Hizbullah tarafından kuşatılan muhaliflerin denetimindeki Madaya ve Zebadani bölgelerine yardımın ulaşmasına izin verme karşılığında Fua ve Kefreyya'ya da aynı miktarda yardım girmesini istemişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x