Hergün bir avuç kuruyemişle sağlığını zinde tut

Hergün bir avuç kuruyemişle sağlığını zinde tut

31 Ocak 2018 - 08:45

Paketli kuruyemiş sektörünün lider markası Tadım'ın araştırmalarına göre, kuruyemiş ve kuru meyveden gelen sağlığın oldukça yüksek düzeyde olduğunu ortaya koyarak daha zinde bir yaşam sunduğunu belirtti. Kuruyemiş tüketmenin kalp ve damar sağlığına faydaları dünyanın önde gelen üniversiteleri tarafından da onaylandı. Harvard Üniversitesi tarafından 32 yıl boyunca gerçekleştirilen araştırmaya göre, kuruyemiş tüketimi, kalp damar hastalıkları riskini yüzde 25 oranında azaltıyor.

Harvard Üniversitesi tarafından 32 yıl boyunca sürdürülen ve sonuçları Kasım 2017’de Beslenme Uzmanı Dr. Marta Guasch-Ferre tarafından açıklanan araştırmaya göre, kuruyemiş tüketimi kalp damar hastalıkları riskini yaklaşık yüzde 25 oranında azaltıyor. Dr. Marta Guasch-Ferre, haftada iki kere başta fındık olmak üzere, ceviz, badem, kaju, Antep fıstığı ve yer fıstığı tüketmeyi önererek kuruyemişlerdeki yararlı yağların kalp ve damar yollarını açtığını söylüyor.

Omega 3 için fındık badem yiyin

İçerdiği Omega 3 nedeniyle kalp ve damar dostu bir besin olarak bilinen fındık ve badem, kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önlerken tansiyonu düşürmeye yardımcı oluyor, şeker hastalarında kalp hastalığı riskini azaltıyor. Fındıkta Omega 3’ün yanı sıra,B5, B9 ve bor bulunuyor. B6 vitamini kaynağı olan ceviz ise, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve damar sertliğini önlemede önemli bir yardımcı konumunda.

Tansiyon hastaları kaju yiyerek tansiyonunuzu düşürebilirsiniz

Kaju, içerdiği potasyum nedeniyle tansiyon düşürücü özelliğe sahip olmasının yanı sıra, sinirlerin ve kalp kaslarının sağlıklı çalışmasını sağlıyor. Vücudu hastalıklardan koruyan, şeker hastalığının gelişimini engelleyen ve antioksidan olarak nitelenen selenyum da içeren kajunun demir ve D vitamini açısından da zengin olduğu biliniyor. İçeriğindeki B1 vitamini ile kan şekerinin yakılmasını, B3 vitaminiyle de kolesterolün düşmesini sağlayan yer fıstığı, lezzetinin yanı sıra, zihni açmasıyla da meşhur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x