HOMEROS KISA ÖYKÜ YARIŞMASI SONUÇLANDI

HOMEROS KISA ÖYKÜ YARIŞMASI SONUÇLANDI

06 Kasım 2016 - 09:47

Homeros Kısa Öykü Yarışması sonuçlandı

Ödüller Homeros’un yaşadığı varsayılan bölgedeki Kayadibi Köyü’nde verildi

Bornova Belediyesi’nin Türk Edebiyatı’na yeni yapıtlar kazandırmak amacıyla bu yıl beşincisini düzenlediği Homeros Kısa Öykü yarışması sonuçlandı. Homeros’un evi olarak bilinen Homeros Vadisi’ndeki Kayadibi Mahallesi’nde düzenlenen törenle yarışmada dereceye girenlere ödülleri dağıtılırken, yayınlanmaya değer bulunan eserlerin sahiplerine de teşekkür belgeleri verildi.

İlyada ve Odesa destanlarının ünlü ozanı Homeros adına düzenlenen ve bu yıl beşincisi gerçekleşen kısa öykü yarışması sonuçlandı. Yarışmada ilk üçe girenlere ödülleri törenle dağıtılırken, yayınlanmaya değer bulunan eserlerin sahibine de teşekkür belgesi verildi. 333 eserin başvurduğu yarışmanın ödül töreni, Homeros Vadisi’nde bulunan Kayadibi Mahallesi’nde gerçekleşti. Katılımın yoğun olduğu törende konuklara üzerinde ünlü edebiyatçıların ve Bornova ile ilgili sözlerinin yazılı olduğu bardaklarda kahve ikram edildi.

5. Homeros Kısa Öykü Yarışması’nda birincilik ödülünün sahibi İstanbul’dan ‘SİYAB’ rumuzluyla katılan ‘Kısır Dağı’ adlı öykünün yazarı Ertan Meyan oldu.

İkincilik ödülünün sahibi ‘KABUK’ rumuzuyla yarışmaya İzmir’den katılan ‘Karpuz Kabukları’ isimli öykünün yazarı Mehmet Edemen olurken, Üçüncülük ödülü ise bu yıl Ankara’ya gitti. ‘HAMAK’rumuzuyla Ankara’dan yarışmaya katılan Rıdvan Karaman ‘Beni Unutma’ adlı kısa öyküsü ile üçüncülüğü kazandı. Ayrıca ‘CHUNİ’ rumuzuyla İstanbul’dan katılan İlknur Birdal’ın ‘Sessiz Çığlık’ adlı öyküsü de bin liralık Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Hedef Edebiyat Festivali

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ödül töreni kadar törenin yapıldığı yerin de önemli olduğunu ifade etti. Başkan Atila, “Homeros Öykü Yarışması’nın ödül töreninin Homesros Vadisi’nde yapılması çok anlamlı. Bu bölge sadece bizim için değil, kentimizin gelişmesi, kültür ve turizmde kalkınmamız için çok önemli bir alan” dedi. Homeros adının Bornova’da, onun evinde yaşatılması gerektiğini de söyleyen Başkan Olgun Atila, “Bu yarışmanın 2 gün sürecek olan, köylülerimizin stant açabilecekleri ve sanatçılarımızında katılacağı büyük bir edebiyet festivaline dönüştürmemiz gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x