HÜKÜMET SÖZCÜSÜ BOZDAĞ’DAN FLAŞ KHK AÇIKLAMASI!

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ BOZDAĞ'DAN FLAŞ KHK AÇIKLAMASI!

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ BOZDAĞ'DAN FLAŞ KHK AÇIKLAMASI!

26 Aralık 2017 - 15:50

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 15-16 Temmuz'da darbe girişimine karşı duran sivillere getirilen yargı muafiyeti ile ilgili olarak "15 Temmuz'da vatandaşımızın yaptığı meşru müdafaadır ve bu suç değildir. Darbeye karşı sokağa çıkanları kimse suçlayamaz. Yapılan düzenleme 15 Temmuzdan öncesini ve 16 Temmuz'dan sonrasını kapsamıyor. Düzenlemeyi af olarak nitelemek şehitlere hakarettir" dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü  Bekir Bozdağ, 696 sayılı KHK'nın  121. maddesiyle 15-16 Temmuz'da darbe girişimine karşı duran sivillere getirilen yargı muafiyeti ile ilgili olarak açıklama yaptı. Metinde değişikliği gerektiren bir muğlaklık olmadığını anlatan Bozdağ'ın açıklamalarını satır başları şöyle:

METİNDE DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

15 Temmuz demokrasi destanı yazan şehitlerimizin yakınları ve gazilerimize hukuku idari bakımdan bir sorumsuzluk görülmektedir. Demokrasiyi müdafaa etmek herkesin görevi.Yasa darbeye karşı mücadele edenleri kapsıyor. Bunu okuduğunu anlamamak olarak  değerlendirmezsek, kötü niyetli bir yorumdan başka hiçbir şey değildir. Bu düzenleme 15 Temmuz'dan öncesini  kesinlikle kapsamadığı gibi, 16 Temmuz'dan sonrasını da kapsayan bir düzenleme  değildir.

Yasa, 15 Temmuz'u hem darbe teşebbüsü olarak  değerlendiriyor hem de darbe teşebbüsü boyunca darbe teşebbüsüne katılan  teröristlerin yaptığı her bir eylemi de terör eylemi olarak değerlendiriyor.  İkisini birlikte değerlendiriyor. Yoksa terör eylemlerini ayrı, darbe teşebbüsünü  ayrı bir değerlendirme yapmıyor. Bu düzenleme kesinlikle muğlak bir düzenleme  değildir, açıktır, nettir. Yeni bir düzenlemeye de ihtiyaç bulunmamaktadır. 

'OKUDUKLARINI ANLAMIYORLAR'

Kim ki bu düzenlemeyi 15 Temmuz, 16  Temmuz'dan sonraki süreyi de kapsıyor diye yorumluyorsa, çok net söylüyorum, bu maddeleri ya doğru dürüst okumamıştır, 'yok arkadaş ben bu maddeleri okudum hem  de dikkatle okudum' diyorsa o zaman okuduğunu anlamıyordur.

'BU DÜZENLEME BİR AF DEĞİLDİR'

Ortada bir suç yok, olmayan bir suçun affı da  söz konusu değildir. Buna af diyenler, darbenin başarısızlığına üzülenlerdir.  Darbe severlerdir bunlar. Darbecileri 'niye başarısız oldun' diye itham  edenlerdir."Bu düzenleme aftır" demek şehitlerimize, gazilerimize hakarettir. Af suç işleyenlere yapılır. 15 Temmuz darbe teşebbüsünü engelleyenler bir suç işlemediler. Bizim ceza kanunumuzun neresinde böyle bir suç var. CHP, 15 Temmuz'u engelleyen kahramanlar suç işlemiştir ve hükümette onları affedecek bir düzenleme yapıyor mı diyorlar. Bu düzenlemeye af diyenler darbeseverlerdir.

'OHAL DEVAM ETİTĞİ SÜRECE KARARNAME ÇIKAR'

Meclisin çalışacağı salı,  çarşamba, perşembe günü hükümet kararname çıkarır, bunun dışındaki günlerde  kararname çıkarmaz' demek fevkalade büyük bir yanlışlıktır. Kararnamenin bir  vakti yoktur. İhtiyaç duyulması, olağanüstü halin gerektirdiği durumların var  olması halinde hükümet OHAL devam ettiği sürece kanun hükmüne kararname  çıkarabilir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x