İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’DAN CHP’Lİ TEZCAN’IN SÖZLERİNE...

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN CHP'Lİ TEZCAN'IN SÖZLERİNE SERT TEPKİ!

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN CHP'Lİ TEZCAN'IN SÖZLERİNE SERT TEPKİ!

31 Ekim 2017 - 10:38

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın sözleri ile ilgili olarak "Bülent Tezcan bu ülkede bu sözlerle bir başbakan idam edildi" diye konuştu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'nın Kemer ilçesinde bir otelde düzenlenen ''İl Nüfus ve  Vatandaşlık Müdürleri Hizmetiçi Eğitim Semineri'' öncesi soruları cevapladı.  Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bazı  ithamlarına yönelik soruyu Bakan Soylu, şöyle yanıtladı: "Bu edebe uygun olmayan sözlerin söylendiği gündür önemli olan. Tarihi  bir projenin ülkemizin, milletimizin ve  bu coğrafyanın bir rüyasını gerçekle  buluştuğu bir günde hem gündemi farklılaştırmak hem de o yıllardır bu projeyi  istemeyenlerin sözcülüğünü yapmak. İşin birinci kısmı budur. İkinci kısmı da tam  11 seçimdir halkın oyuyla demokratik bütün değerlerle bütünleşerek ve buluşarak,  milletin takdirini kazanmış bir lidere, bir devlet başkanına, cumhurbaşkanına  yönelik bu sözler kelimenin tam anlamıyla şeytan dilliğidir. Anadolu'da şeytan  dili derler buna ve bunun hesabı sorulur, bu çok açık ve nettir. Aslında bu  berbat bir sicilin tezahürüdür. Nasıl berbat bir sicil? Tam da zihin kodlarında  değerlendirdikleri bir anlayışı ifade etmeye çalışıyorlar. Bu ülkede bu sözlerle  bir başbakan idam edildi."
Bir cumhurbaşkanının da hayatından bezdirildiğini dile getiren Soylu,  idam edilen Adnan Menderes, bezdirilen ve ölüme yollanan rahmeti Turgut Özal  olduğunu ifade etti. Soylu, "Aynen bu sözlerle bu vahşi taleplerinin bu dönemde  geçerli olabileceğini düşünenler beyhude arayışlar içerisindedir. 11 seçimdir  milletin itibar ettiği, kendi helal oylarıyla seçtiği ve 11 seçimdir de  Türkiye'yi başarıdan başarıya koşturmuş ülkemizin Cumhurbaşkanına yönelik bu  sözleri, aslında onu seçenlere yönelik bir hakaret olarak algılıyoruz. Bu kadar  açık ve nettir. Bu şeytan dilli siyaset millet tarafından tasfiye edilecektir."  diye konuştu.

  Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmamasını isteyen Soylu, "Bizim  memleketimizin geleceğiyle ilgili değerlendirmeler yapmamız gerekirken maalesef  gündemi bu noktaya taşımak isteyenlere de müsaade etmemek gerekiyor. Biz kendi  uğraşımızı onlarla devam ettiririz. Milletimiz kendi geleceğine baksın." dedi.    Belediye başkanlarının istifasına ilişkin soru üzerine Soylu, "Hayır  olsun." karşılığını verdi.

DEAŞ'A OPERASYONLAR SÜRÜYOR 

DEAŞ ile mücadelede gelinen son aşamaya yönelik değerlendirilmesi  sorulan İçişleri Bakanı Soylu, gerek İstanbul'daki operasyonların gerekse DEAŞ'a  yönelik Türkiye'deki operasyonların devam ettiğini anımsattı.  "Bu hafta itibarıyla 300'ün üzerinde DEAŞ hedefimiz vardı.  Arkadaşlarımız bir haftalık süreç içerisinde bu konuda önemli adımlar attılar.  İstanbul'da da soruşturma derinlik kazanarak devam etmektedir. Tabii  coğrafyamızın kendine ait, özellikle etrafımızdaki gelişmelerin kendine ait bu  tip riskleri söz konusudur. " diyen Soylu, "Hem güvenlik kuvvetlerimiz,  kararlılığımız, sürecimiz, hem birbirimizle olan iyi iletişimimiz hem de bu  konuda attığımız adımlar inşallah bu riskleri milletimize herhangi bir maliyet  getirmeden, milletimizin huzurunu ve güvenini devam ettirerek, bu tip riskleri  ortadan kaldırmaya hep birlikte çalışacağız. İnşallah Allah hem milletimizin hem  de ülkemizin yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x