İlginç Olay!

İlginç Olay!

17 Eylül 2021 - 12:52 - Güncelleme: 17 Eylül 2021 - 13:31

1998 yılında yaşanan olayda, İtalya'da iki farklı annenin kızları doğum sırasında karıştı. Çocukların değiştirilmesi kararı alınsa da, aileler çocuklarından kopamayınca iki kız çocuğu da kardeş gibi büyüdüler


 
İtalya’da doğum sonrası hastanede karışan iki kız çocuğu gerçek ortaya çıkınca da ayrılmadı. Aileler bebeklerinden kopamadığı için çocuklar kardeş gibi büyüdü. Sicilyalı iki kadın, hayatlarındaki bu tuhaf karışımla gelen mutluluğu kitap ve belgesel haline getirmeyi planlıyor. 

İtalya’da Sicilya’ya bağlı Mazara del Vallo kasabasında yaşayan Marinella Alagna ve Gisella Fodera, aynı hastanede 1998’de doğum yaptı. İkisinin de kızı oldu. Ancak Marinella, kızı Melissa’nın diğer çocuklarına benzemediğini fark etti. Aradan üç yıl geçtikten sonra kreşteki öğretmenin Caterina adlı çocuğu kendisine benzetmesiyle şüpheleri arttı. DNA testi yaptırdı. Melissa’nın hastanede 15 dakika arayla doğan Caterina adlı bebekle karıştığı anlaşıldı. Ailelere bebekleri değiştirme kararı çıktı. Ancak kızlarına bağlanan iki anne için bu kolay olmadı.

Annelerin de çocukların da birbirine alışması için iki aile aynı evde yaşamaya başladı. Ayrıca bebeklerine verdikleri isimleri de değiştirmediler. Ancak uzmanlar bebeklerin biyolojik aileleriyle yeni evlerinde en az altı ay yaşamaları gerektiğini söyledi. İki anne buna üç ay dayanabildi. Sonra yine her gün buluşmaya devam ettiler. Bu durum kızları sekiz yaşına gelene kadar sürdü. Melissa ve Caterina kız kardeş gibi büyüdü. Hatta uzun yıllar birbirlerini kardeş sandılar. Üniversiteye kadar aynı okullara gittiler. Artık 23 yaşında olan iki ‘kardeş’in hikayesi hem roman oldu hem de filme uyarlanıyor.

İtalya'da RAI TV'de bu hafta yayınlanacak olan Sisters Forever'ın yazarı Mauro Caporiccio, "Kızlar dört ebeveyn, sekiz büyükanne ve büyükbaba ile büyüdüler ve deneyim işe yaradı" ifadelerini kullandı. 


 Annelerden Fodera, "Önceleri biyolojik kızım Melissa'yı sevmek, büyüttüğüm kıza ihanet etmek gibi geldi ama bugün Melissa ve ben gerçekten anne-kız gibi hissediyoruz. Bugün kız kardeşten çok ikiz gibiler ve iki aileyi birbirine bağlayan bir tür aşk var" dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x