İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ CAMİYE GÖTÜRÜP EZAN OKUTTULAR

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ CAMİYE GÖTÜRÜP EZAN OKUTTULAR

04 Ekim 2016 - 22:50

Zonguldak'ta, Diyanet İşleri Başkanlığının ilan ettiği "Camiler Haftası" kapsamında ilkokul 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri camiye götürüldü. Camide iki öğrenciye ezan okutuldu.

İl Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikte Mithatpaşa İlkokulu 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri Merkez Yeni Cami'ye götürüldü. Zonguldak Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Yardımcısı Mustafa Kömü ile Din Hizmetleri Uzmanı Mustafa Havyar, camide çocuklara, "Kitabımızın ve Peygamberimizin adı nedir?", "Kuran-ı Kerim'in ilk emri nedir?", "Günde kaç defa namaz kılınıyor?" gibi dini sorular sordu. Öğrenciler, bildikleri sorulara hep bir ağızdan cevap verdi. Daha sonra 2 öğrenciye ezan okutturuldu. Ardından kız öğrenciler balkonda, erkek öğrenciler cemaatle birlikte öğle namazı kıldı. Şube Müdürü Mustafa Kömü’nün kıldırdığı namazın ardından Kuran ve ilahı okundu.

Mustafa Kömü, "Amacımız, çocuklara camiyi sevdirmek. Cemaatle çocuğun kaynaşmasını sağlamaktır. Çocuklara hem camiyi tanıtıyoruz, hem de 'Bakın ey çocuklar, biz Diyanet İşleri Başkanlığıyız. Biz sizin yanınızdayız. Doğduğunuzda kulağınıza ezan okuyan biziz' diyoruz" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x