İnsanlığın yolu’nun geçtiği tek yön SAYGIDIR... Burada...

İnsanlığın yolu’nun geçtiği tek yön SAYGIDIR... Burada kadın yada…

17 Aralık 2017 - 10:45

İnsanlığın yolu’nun geçtiği tek yön SAYGIDIR... Burada kadın yada erkek olmanızın önemi yok.! Mühim olan insan olmak. Arkadaşınız, dostunuz, sevgiliniz, yol arkadaşınız her kim olursa olsun ona gösterdiğiniz davranıştır önemli olan. Kelimelerin sihiridir karşınızdakini yanınızda tutan. Gösterdiğiniz tavırdır. Nezaketinizdir sizi siz yapan. Öyle tanırlar sizi ve öyle hatırlarlar çevrenizdekiler. Hatta öldüğünüzde mecburiyetten değilde yürekten iyi bilirdik denir bazılarına. Hep öyle anımsanırlar. Kötü konuşmaz kimse onlar hakkında. Konuşamazlar...

Çünkü , insanlarda bıraktıkları intibaları budur. Size yapılmasını, söylenmesini istemediğiniz, duymaktan zerre hazzetmeyeceğiniz şeyleri niye yapar ki bir insan diğer bir insana? Benim aklım almıyor. Gözlerim görmüyor, aklım şaşıyor. Tek bir kurala sadık kalın hayatta. Kendinize olan saygınıza. Bu sayede hiç kimsenin size saygısızlık yapmasına izin vermezsiniz.

Kaldıki buna mecburda değilsiniz. Sizi iyi niyetlerinizden vuran şahıs yada şahıslarla aynı yolda yürümeyin. Çünkü, bu yolun sonu daha da karanlıktır. Aydınlığı göremezsiniz. Daha fazla vurulursunuz iyi niyetlerinizden. İnsan büyüdükçe anlıyor yarı yolda bırakmak diye birşeyin olmadığını, yolun o noktada bittiğini. Çıkmaz sokakmış meğer orası. İnsanın ne hevesi nede sevesi kalır artık o sokakta. Çiçek gibi insanların kalplerini kırıp, sonrada bahçelerinin bahar olmasını bekleyen insanların aklına şaşayım.

Ne demiş Hz Ali ; söz ağızdan çıkana kadar o senin esirin, çıktıktan sonra sen onun esirisindir. Ne güzel dünya değilmi işine geldiği ve yaradığı sürece iyi insan, bunun aksi bir durumda kötü insan. Yok öyle bir dünya bilin istedim. Şayet birine saygınız, sevginiz, dürüstlüğünüz, içtenliğiniz, samimiyetiniz ve iyi niyetiniz varsa sizler için iyi yada kötü gün yoktur. Beraber o yolu yürümek ve tamamlamak vardır. İnsanları iyi niyetlerinden, inceliklerinden vurmayın.

Ve unutmayın ki bu zerafeti gösterenler asla mecbur değillerdir. Bu güzel davranışlarının sebebi sevgi dolu kocaman bir yüreğe sahip olmalarındandır. Kötüler kısa vade de iyiler ise uzun vade de kazanır. Saygı herkese sevgi hakedene...

SAYGILAR...

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Oyacoker
    6 yıl önce
    Harika bir yazı olmuş sevgi dolu kalplim ❤saygı herkese sevgi kucak dolusu sana
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x