İran’daki Protestolarla İlgili Türkiye’den İlk Açıklama!

İran'daki Protestolarla İlgili Türkiye'den İlk Açıklama!

02 Ocak 2018 - 12:14

İran'daki Protestolarla İlgili Türkiye'den İlk Açıklama: Kışkırtıcı Dış Müdahalelerden Kaçınılmalı

İran'daki protestolarla ilgili açıklama yapan Dışişleri,"Olayların tırmanmasının önüne geçilmesini, kışkırtıcı söylem ve dış müdahalelerden kaçınılmasını temenni ediyoruz." dedi.

Dışişleri Bakanlığı, İran'daki olaylarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Türkiye, İran'ın huzur ve istikrarına önem atfetmektedir. Olaylardan endişe duyuyoruz. Olayların tırmanmasının önüne geçilmesini, kışkırtıcı dış müdahalelerden kaçınılmasını temenni ediyoruz. Şiddetten kaçınılması ve provokasyonlara kapılınmaması lazım geldiğine inanıyoruz" ifadeleri yer aldı.

"ENDİŞE DUYUYORUZ"

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İran'da 28 Aralık'ta başlayan gösterilerin yayılarak sürdüğü ve çıkan olaylarda ölenlerin olduğu, ayrıca kamu binalarının zarar gördüğü yönündeki haberlerden endişe duyulduğu belirtildi.

Türkiye'nin, dost ve kardeş İran'ın toplumsal huzur ve istikrarının korunmasına büyük önem atfettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"KIŞKIRTICI DIŞ MÜDAHALELERDEN KAÇINILMALI"

"Bu bağlamda, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin halkın barışçıl gösteri yapmaya hakkı olduğu, ancak kanunların çiğnenmemesi ve kamu malına zarar verilmemesi gerektiği yolundaki açıklaması dikkate alınarak şiddetten kaçınılması ve provokasyonlara kapılınmaması lazım geldiğine inanıyoruz.

Bir an önce ülkede sükunetin sağlanmasını ve sağduyunun hakim kılınarak olayların tırmanmasının önüne geçilmesini, gelişmeleri kışkırtıcı söylem ve dış müdahalelerden kaçınılmasını temenni ediyoruz."

6 GÜNDÜR SÜREN OLAYLARDA 20 KİŞİ ÖLDÜ

İran'da 6 gündür süren eylemlerde ölü sayısı 20'ye ulaştı. İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şamhani yaşananlardan yabancı ülkeleri sorumlu tutarak "İran'daki durumla ilgili etiketler ve mesajlar ABD,İngiltere ve Suudi Arabistan'dan geliyor" demişti

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x