İşte Ayrıntılar!

İşte Ayrıntılar!

08 Ocak 2019 - 16:51

2019 Ziraat Bankası kredi kartı yapılandırma başvurusu ne zaman Kredi kartı borcu yapılandırma ve taksitlendirme nasıl yapılanacak

Kredi kartı borcu yapılandırma ve taksitlendirme nasıl yapılacak araştırılıyor. 2019 Ziraat kredi kartı yapılandırma başvurusu ne zaman? 2019 Ziraat kredi kartı borçları nasıl yapılandırılacak? Kredi kartı borcu taksitlendirme nasıl yapılacak? Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiren detaylar burada! Cumhurbaşkanı Erdoğan Ziraat Bankası kredi yapılandırması son dakika açıklaması ne oldu? Kredi kartı borcu ziraat bankası, 2019 yılında Kredi kartı borcu nasıl taksitlendirilebiliyor? Kredi kartı borcu olanlara müjdeli haber geldi. Vatandaşlar internetten ‘’ Ziraat Bankası kredi kartı başvurusu, kredi kartı yapılandırma başvuru süreci’’ detaylarına erişmek istiyor. Peki, Kredi kartı borcu yapılandırma nasıl yapılacak? Kredi kartı yapılandırma başvuruları ne zaman? Detaylar belli oldu mu? Başkan Erdoğan kredi kartı borcu yapılandırma ile ilgili ne dedi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çeken vatandaşlarımıza da mevcut borçlarını daha kolay ödemeleri için imkan sağlıyoruz. Ödeme güçlüğü çeken vatandaşların kredi kartı borçları tek çatı altında toplanacak. Ziraat Bankası'ndan alacağı krediyle borcunu kapatacak. Sonra çok uygun şartlarda aylık gelirine uygun şekilde ödeyecek" dedi. Kredi kartı borcu yapılandırma işlemi, devlet bankası olan Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleşecek. Ziraat Bankası, Başkan Erdoğan'ın açıklamaları sonrası merakla beklenen kredi borcu yapılandırma işlemi ile ilgili bir açıklama yayımlamadı. Ziraat Bankası, konu ile ilgili gelişmeleri aktardığında detaylar haberimizde olacak... İşte Kredi kartı borcu yapılandırma ve taksitlendirme nasıl yapılacak 2019 Ziraat kredi kartı yapılandırma başvurusu ne zaman sorusunun yanıtı...
Kredi kartı borcu yapılandırma ve taksitlendirme  nasıl yapılacak 2019 Ziraat kredi kartı yapılandırma başvuru nasıl yapılacak? Ziraat bankası kredi kartı borcu yapılandırma son dakika haberleri merak ediliyor. Başkan Erdoğan'ın açıklaması sonrası, kredi borcu yapılandırma detayları merak konusu. Kredi kartı borcu ziraat bankası, 2019 yılında Kredi kartı borcu nasıl taksitlendirilebiliyor?  Peki, Kredi kartı borcu yapılandırma nasıl yapılacak? Kredi kartı yapılandırma başvuruları ne zaman? İşte merak edilen detaylar burada! Ziraat Bankası, kredi kartı borçlarını ödeyemeyenler için 24 aya kadar aylık yüzde 1,10, 60 aya kadar yüzde 1,20 faiz oranıyla kredi verecek. Kredi kartı borçları olan kişilerin, kredi skoru düşük olduğu için kredi imkanı sağlanmıyor. Birçok kişi kredi kartı borcu nedeniyle ödeme güçlüğü çekerken bunun yanı sıra kredi skorunu da düşürüyor. Kredi çekerek, kredi kartı borçlarını tek elde toplamak isteyen binlerce kişi için Başkan Erdoğan'ın müjdesi umut oldu. Başvuruların Ziraat Bankası şubelerinden yapılması bekleniyor. Ancak başvurular ile ilgili net bir açıklama gelmedi. Ziraat Bankası ilerleyen günlerde başvuruları almaya başlayacak, Kredi Kartı borcu olanlar Ziraat Bankasına başvuruda bulunacak ve kredi kartı borcu kadar nakit parayı bankadan alacak. Kredi Kartı borcunu ödeyen vatandaş, Ziraat Bankasından aldığı parayı makul faiz oranlarıyla 24 ay veya 48 ay vade ile tekrar ödeyecek. İşte merak edilen ayrıntılar...

ZİRAAT BANKASI KREDİ KARTLARI BORÇLARI NASIL YAPILANDIRILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kredi kartı borçlarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlarımız için bir imkan sağlıyoruz. Ziraat Bankası aracılığıyla güçlük yaşayan vatandaşlarımızın borçları tek bir çatıda borçlanacak. Ziraat Bankası'na 24 ya da 60 ay gelirine göre borcunu ödeyecek."

Başkan Erdoğan'dan peş peşe müjdeler

ZİRAAT BANKASI KREDİ FAİZ ORANLARI BELLİ OLDU

Ziraat Bankası, kredi kartı borçlarını ödemekte zorlanan müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte yeni bir uygulama başlatmıştır. Uygulama, Ziraat Bankası’na kredi kartı borcu bulunan müşterilerin yanı sıra diğer bankalara kredi kartı borcu bulunan ve ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımızı da kapsayacaktır.

Birleştiren İhtiyaç Kredisi ile bireysel müşterilerimize Bankamızdaki ve diğer bankalardaki kredi kartı borçlarını; gelirlerine uygun ödeme planı altında, uygun koşullarda birleştirme imkânı sunulmaktadır. Söz konusu ürün ile gerek Ziraat Bankası müşterilerinin, gerekse diğer banka müşterilerinin borçluluk düzeylerinin dengelenmesi, finansal yapılarının daha sağlıklı ve yönetilebilir hale getirilmesi amaçlanmaktadır.

Birleştiren İhtiyaç Kredisi; kredi kartlarına uygulanan aylık faiz oranlarından çok daha uygun şartlar ile 24 aya kadar aylık %1,10 ve 60 aya kadar aylık %1,20 faiz oranlarıyla müşterilerimize sunulmaktadır.

31 Aralık 2018 tarihi itibariyle nakit avans kullanılması veya kredi kartı harcaması nedeniyle kart borcu ödeme güçlüğü yaşayan veya gecikmede olan vatandaşlarımızın üzerindeki anapara ve faiz yükü Birleştiren İhtiyaç Kredisi ile azaltılarak uygun vade seçenekleri ile kredi kartı borçları ödenebilir hale getirilecektir.

Birleştiren İhtiyaç Kredisi başvuruları Şubelerimiz aracılığı ile yapılabilecektir.

Kredi kartı borcu yapılandırma son dakika açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında şu açıklamaları yaptı:

Bir dizi müjdeyi daha paylaşmak istiyorum.

*16 yıllık AK Parti iktidarlarının en önemli özelliği sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getirmesidir. Düzenli sosyal yardım alan vatandaşlarımızın aylık 150 kilovatsaate kadar olan elektrik tüketimlerini devlet olarak biz üstleniyoruz. Yaklaşık 2.5 milyonun üstündeki hanede her ay ortalama 80 TL’lik borcunu devlet ödeyecek.

KART BORÇLARI TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK

*Kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çeken vatandaşlarımıza da mevcut borçlarını daha kolay ödemeleri için imkan sağlıyoruz. Kredi kartını ödemekte güçlük çekenler için Ziraat Bankası aracılığıyla kredi kartı borçları tek çatı altında toplanacak. Ziraat Bankası'ndan alacağı krediyle borcunu kapatacak. Sonra çok uygun şartlarda aylık gelirine uygun şekilde ödeyecek

350 BİN ESNAFA KREDİ DESTEĞİ

*Halkbank esnaf ve sanatkarların ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2019'da 350,000 esnafa 22 milyar TL'lik kredi kullandıracak

* Sigorta prim teşviki uygulaması kapsamında 500 ve üzeri sigortalı çalıştıran işyerleri için 3 puan desteği 5 puana çıkartıyoruz

2.5 MİLYON HANEYİ İLGİLENDİRİYOR

*Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın aylık 150 kwh kadar elektrik tüketimlerini devlet olarak biz üstleniyoruz. 2.5 milyonun üzerindeki hanede 80 milyon liralık faturayı devlet karşılayacak.

İŞTE OCAKTA ÖDENECEK TARIMSAL DESTEKLER

*Hayvancılıkta battı diyor ya Bay Kemal bu ay bizi iyi takip et. Ağustos’ta bir çok adımları attık. Ocak’ta ödenecek tarımsal destekleri açıklayacağım.

Fark ödemesi buğday, mısırı, çeltikte 550 milyon TL

Buzağı desteği ödemeleri 525 milyon TL

Çiğ süt desteği ödemeleri 340 milyon TL

Yem bitkileri desteği 268 milyon 600 bin TL

Sertifikalı tohum kullanım desteği 100 milyon TL

Toplamda 2 milyar 35 milyon 300 bin TL

ZİRAAT BANKASI BORÇ YAPILANDIRMASI FAİZ ORANINI AÇIKLADI

Ziraat Bankası, kredi kartı borçlarını ödeyemeyenler için 24 aya kadar aylık yüzde 1,10, 60 aya kadar yüzde 1,20 faiz oranıyla kredi verecek.

ERDOĞAN KREDİ KARTI BORCU YAPILANDIRMASI İÇİN NE DEDİ?

"Her yeni gösterge, gelişme finansal saldırıların etkisinin ortadan kalkmaya başladığını gösteriyor. Bir taraftan tüm göstergelerde pozitif gelişmeler sağlanırken, her güzel gelişmeyi müjde olarak yansıtacağız" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

Bir dizi müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın aylık 150 kw/saat elektrik tüketimini devlet olarak biz üstleniyoruz. Bu kapsamda 2,5 milyon üzeri hanede 80 liralık elektrik faturasını devlet karşıyalayacak.

Kredi kartı borcunu ödemekte zorlanan vatandaşlarımıza, Ziraat Bankası aracılığıyla, kredi kartı borçları tek bir çatı altında toplanacak. Hangi banka olursa olsun. Buradan alınan krediyle borçlar kapanacak. Aylık gelirine uygun şekilde bu borcunu ödeyecek.

61.7 MİLYON BİREYSEL KREDİ KARTI VAR

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi verilerine göre ağustos ayı itibarıyla yaklaşık 25.4 milyon kişinin kredi kartı var. Toplamda 61.7 milyon bireysel kredi kartı bulunuyor. Bunların 55.5 milyonu fiziksel.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) son raporuna göre kredi kartı borcu miktarı geçen senenin aralık ayına göre yüzde 15 artarak 103 milyar TL seviyesine ulaştı. En az 684 bin kişi kredi kartı borcunu ödeyemez durumda.

KREDİ KARTI BORÇLARINA YAPILANDIRMA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Ekonomiyle ilgili yeni düzenlemeleri açıkladı. Erdoğan, "Vatandaşımız hangi bankaya kredi kartı borcu olursa olsun, ister 24 ay ister 60 ay vade ile Ziraat Bankası'ndan alacağı bu krediyle borcunu kapatacak. Halkbank da 2019'da 350 bin esnafa 22 milyar TL'lik kredi kullandıracak. Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşların aylık 150 kws'ye kadar olan elektrik tüketimlerini devlet olarak biz üstleniyoruz" dedi.

SİSTEM NASIL OLACAK?

Ziraat Bankası ilerleyen günlerde başvuruları almaya başlayacak, Kredi Kartı borcu olanlar Ziraat Bankasına başvuruda bulunacak ve kredi kartı borcu kadar nakit parayı bankadan alacak. Kredi Kartı borcunu ödeyen vatandaş, Ziraat Bankasından aldığı parayı makul faiz oranlarıyla 24 ay veya 48 ay vade ile tekrar ödeyecek.

Kredi Kartı ve Kredi Borcu Yapılandırma Süreci Nasıl İşler?

Kredi ve Kredi Kartı Borcunda Yapılandırma Süreci

Biriken kredi kartı ve kredi borçlarını ödemekte zorlandığınız zaman alternatif bir çözüm olarak sunulan borç yapılandırmasında ilk olarak bankayla görüşmek gerekir. Bankanın ilgili biriminde borcun yapılandırılarak ödenmek istendiğine dair bilgi verdikten sonra borcu hesaplamaya gidilir. Borcun hesaplanmasında ise bankalar kredi kartının ödenmemiş toplam borcunu ve taksitli alışverişlerin toplam borcunu hesaplayarak yapılandırır. Kredi yapılandırmasında ise kalan vade ve ödenmiş borcun hesaplanması dikkate alınır. Yapılandırmada bankalar borcu gerekli vadeye bölebilir ve bütçeniz doğrultusunda vade yapabilir. Bankaların kredi kartı borcu yapılandırmasında faiz oranının da hesaplanmasına dikkat edilir ve ilerleyen dönemde faizlerin tekrar düşmesi halinde ise yeniden yapılandırmaya gidilebilir.

Borçlarımı Yapılandırmalı Mıyım?

Borçları yapılandırma özellikle birden fazla kredi kartı borcu olanlar ve çeşitli bankalardan kredi çekenler için pratik bir ödeme yöntemi oluşturmaya imkan verir. Borçların aksaması, hesap kesim tarihlerinin karışması, ödemelerin çakışması ya da borçların unutulması gibi durumlarda ortaya çıkan karışıklığı ortadan kaldırmak için borçları tek çatı altında toplanmasına dayalı olan yapılandırmada dikkat edilecek en önemli şey, faiz oranlarıdır. Borçları yapılandırmada bankaların sunduğu farklı faiz oranlarının karşılaştırılarak banka seçilmesi tavsiye edilir ve vadelerin de bütçe doğrultusunda belirlenmesi gerekir. Bankaların verdiği faiz oranları ise bankadan bankaya değiştiği için faiz oranı en düşük olan ve ödeme seçeneği en uygun olan bankalar belirlenir. Yapılandırmada düzenli ödeme yapılmaması halinde ise kredi notunun düşmesi gibi olumsuz sonuçlar ile karşılaşılabileceği için borçların düzenli ödenmesine dikkat edilmelidir.

Hangi Bankada Borç Yapılandırması Yapmalıyım?

Yapılandırmaya gitmeden önce dikkat edilmesi gereken hususlardan biri banka seçimidir. Tüketicinin borçlu olduğu bankada yapılandırmaya gitmesi halinde banka yapılandırma maliyeti ve dosya masrafı altında ücretler talep edebilir. Yapılandırma farklı bankalarda da yapılabilir ve bankaların borç yapılandırma ile ilgili kampanyaları incelenebilir. Faiz oranları da banka seçiminde etkili olan bir husustur. Siz de “kredi kartı ve kredi borcu yapılandırma süreci nasıl işler?” diye merak ediyorsanız bankaların internet sitelerindeki bilgilendirmeleri inceleyebilir, tekkredi.com ile borçlarınızı tek çatı altında toplayarak ödeme planı oluşturabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x