İşte Bilinmesi Gerekenler!

İşte Bilinmesi Gerekenler!

Facebook'un kurucusu CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin isminin Meta olarak değiştirileceğini duyurdu. Peki Meta'nın bundan sonra odaklanacağı 'metaverse' ile şirket hangi yenilikleri getirecek?

29 Ekim 2021 - 13:30

“Metaverse” çağı çok yakında, ya da en azından Mark Zuckerberg'in inanmamızı istediği şey bu yönde...

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin isminin Meta olarak değiştirileceğini duyurdu.

Zuckerberg, yaptığı yazılı açıklamayla köklü bir değişiklik yaptıklarını, söz konusu değişikliğin farklı uygulamaları ve teknolojileri tek bir yeni marka altında bir araya getireceğini aktardı.

Yeni ismin şirketin metaverse yatırımını yansıttığını belirten Zuckerberg, yeni platformun daha sürükleyici olacağını, insanların sadece ona bakmakla kalmayıp deneyimin içinde olacağı somut bir internet olacağını kaydetti.


İşte Meta'nın odaklanacağı 'metaverse' hakkında sunumda bahsedilen önemli detaylar...

SANAL ORTAK ODALAR VE METAVERSE VİZYONU
Meta'nın tanıtımının ilk yarım saatine Zuckerberg'in sanal ortak odalar, oyunlar için alanlar ve insanların kişisel ev alanlarından oluşan metaverse vizyonu hakimdi. Adından da anlaşılacağı gibi, diğer insanları sanal ev alanınıza davet edebilir veya tamamen gizli tutmayı seçebilirsiniz.


Ama bu sadece başlangıç. Zuckerberg'e göre, metaverse bizim zamanımızın dışında kalan yerleri de içerecek. Örneğin: Meta veri tabanının eğitim için değerinden bahsederken, Meta'nın baş sorumlusu Marne Levine, insanların Forum'un antik Roma'da inşa edilmesini dahi izleyebileceklerini belirtti.

Facebook, şirketin adını Meta olarak değiştirdi: İşte tüm bilinmesi gerekenler
Bir alandan diğerine geçmeye hazır olduğunuzda, bir bağlantıya tıklama ile bu alana adeta 'ışınlanacaksınız.'


METAVERSE'E HEMEN IŞINLANMAYI BEKLEMEYİN

Metaverse dünyasına girmek hemen 1 sene içinde gerçekleşmeyecek.

Zuckerberg, "Bu kulağa bilim kurgu gibi gelebilir, bu teknolojilerin çoğunun bir araya geldiğini görmeye yavaş yavaş başlıyoruz" dedi ve ekledi: "Önümüzdeki beş ila 10 yıl içinde, bunların çoğu ana akım olacak."

BAZI GELİŞMİŞ DONANIMLARA İHTİYACINIZ OLACAK

Zuckerberg, metaverse bir kez gerçeğe dönüştüğünde, cihazlarımızın artık dikkatimizin “odak noktası olmayacağını” savundu. Zuckerberg, bunun yerine, insanların hangi çevrimiçi dünyada olurlarsa olsunlar kendilerini düzgün bir şekilde orada hissetmelerini sağlayan donanımlarla bunun sağlanacağını söyledi. Bunun için ilk olarak giyilebilir ekranlarla başlanabileceği belirtildi.


Buna ek olarak Meta, yüksek çözünürlüklü, tam renkli video geçişi sunan Project Cambria kod adlı yeni, üst düzey bir VR kulaklık tanıttı.

Meta, Metaverse gibi yeni sanal gerçeklik ürünlerini bu cihaz ile yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Project Cambria, aynı zamanda gerçek zamanlı yüz ve göz takip özelliğine sahip olacak ve kullanıcıların yüz ifadelerini algılayarak bu ifadeleri çevrimiçi oyunlardaki ve Metaverse gibi ortamlardaki karakterlerine yansıtacak.

METAVERSE SANAL VE 'GERÇEK' EKONOMİLERİ ŞEKİLLENDİRECEK

Metaverse dünyası resmen başladığında tıpkı gerçek hayattaki gibi kıyafetlerinizden sıkılabilirsiniz.

İşte Meta, bir noktada, sanal dünyasında kullanmak üzere sanal ürünlere para harcamak isteyeceğinize inanıyor ve şirket, bu ürünleri yaratan insanları desteklemek için dijital bir ekonomi kurmayı planladıklarını ifade ediyor.

Bu ekonominin halka açık yüzü, Meta'nın bu yaratıcıların mallarını satmasına izin vereceği Horizon Marketplace olacak.


METAVERSE'İ İNŞA ETME SORUMLULUĞU VE GİZLİLİK

Zuckerberg, veri gizliliği tartışmaları süredursun, gizliliğin metaverse'in önemli bir bileşeni olacağını savundu ve insanların kendilerini koruyabilecekleri birkaç yönteme işaret etti.

Zuckerberg konuya ilişkin “Ne zaman başka insanlarla birlikte olmak isterseniz, ne zaman birinin sizin alanınızda görünmesini istemezseniz veya ne zaman ara vermek ve yalnız kalmak için özel bir balona ışınlanmak isterseniz bunun karar vereni siz olacaksınız ve anında çıkabileceksiniz" diyerek bu konuda her türlü adımın atıldığının garantisini veriyor.


Zuckerberg, konuşmasının açılışında da kapanışında da "Şu andan itibaren, Facebook değil, metaverse öncelikli olacağız." değerlendirmesinde bulunarak, şirketin bundan sonraki tüm odağının metaverse dünyası üzerine olacağının da bir kez daha altını çizdi ve “Metaverse” çağının beklediğimizden de yakında olduğunu vurguladı...

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x