İşte çok konuşalacak o yeşil pasaport kararı...

İşte çok konuşalacak o yeşil pasaport kararı...

İşte çok konuşalacak o yeşil pasaport kararı...

23 Mart 2017 - 10:52 - Güncelleme: 23 Mart 2017 - 11:04

İhracat yapan firmaların yetkililerine hususi damgalı pasaport verilmesine ilişkin esaslar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile belirlendi.

İHRACAT TUTARINA GÖRE PASAPORT

Karar kapsamında, son üç takvim yılı itibarıyla ihracatı; 1-10 milyon dolar arasında olan firmaların bir, 10-25 milyon dolar arasında olan firmaların iki, 25-50 milyon dolar arasında olan firmaların üç, 50-100 milyon dolar arasında olan firmaların dört, 100 milyon üzeri olan firmaların beş yetkilisine hususi pasaport verilebilecek. Bu tutarlarda mal ihracatı yapan firmalar, resmi dış ticaret istatistikleri esas alınarak Ekonomi Bakanlığınca belirlenecek.

Ekonomi Bakanlığınca 15 gün içinde belirlenecek firmalar bölge müdürlükleri ile ihracatçı birliklerine bildirilecek.

BAZI SUÇLARA YEŞİL PASAPORT YOK

Karara göre, ihracatçılara, kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl ve daha üzeri hapis cezasına mahkum olmaları veya affa uğramış olma durumlarında dahi iki yıl süreyle hususi damgalı pasaport verilebilecek. Ancak bu hak  devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık gibi suçlardan mahkum olmaları halinde geçerli olmayacak.

Pasaport, eş ve çocukları kapsamayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x