İşte Dakika Dakika Yeni Gelişmeler!

İşte Dakika Dakika Yeni Gelişmeler!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı 9. gününde devam ediyor. Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalar sonucu yangın çıktı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski bir patlama olması halinde Avrupa’nın sonu olacağını söyledi. İşte dakika dakika yeni gelişmeler

04 Mart 2022 - 08:53 - Güncelleme: 04 Mart 2022 - 08:59

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırı 9. gününde. Bölgede çatışmalar devam ediyor. Ukrayna'nın Enerhodar kentindeki Zaporijya Nükleer Santralinde Rus askerlerinin saldırısı sonucunda yangın çıktı. 

İŞTE DAKİKA DAKİKA RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA SON DURUM

"RUSYA BELARUS'U UKRAYNA'YA KARŞI KULLANIYOR"

 Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı: Rusya'nın Belarus silahlı kuvvetlerini Ukrayna'ya karşı savaşa dahil etmek için sınırda silahlı provokasyonlar yapması mümkün. İşgalciler Mariupol'u kuşattı, Nikolayev yönünde durduruldu, ancak Voznesensk yönünde kısmen başarılı oldular.

"KİEV'İ KUŞATMAK İSTİYORLAR"

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı: İşgalcilerin/Rus ordusunun ana çabası, Kiev'in kuşatılması ve abluka altındaki yerleşimlerde direnişin zayıflaması üzerinde odaklanıyor. Bu görev sırasında, Rus Kuvvetler operasyonel rezervlerin çoğunu tüketti ve Güney ve Doğu askeri bölgelerinden ek güç ve kaynak transferi için hazırlıklara başladı.

ZELENSKİ'DEN YOĞUN TELEFON GÖRÜŞMESİ

 Zelenski gece boyunca ABD Başkanı Joe Biden, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve UAAE Başkanı Rafael Grossi ile Zaporijya nükleer santralindeki durumu görüştü.

NÜKLEER SANTRALDAKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

 Ukrayna'ya bağlı haber ajanı UNION Nükleer santraldeki yangının söndürüldüğü belirtildi.

YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Zaporijya Nükleer Santrali yakınlarındaki eğitim kompleksi binasında yangın devam ediyor. Santralde 6 güç ünitesinden biri çalışıyor, yangın söndürme çalışmaları devam ediyor...

"NÜKLEER SANTRALDE BOMBARDIMANIN DURDU"

Enerhodar belediye başkanı Dmitri Orlov, nükleer santralde bombardımanın durduğunu söyledi. 
Ukrayna Acil Durumlar Bakanlığı, santraldeki yangının söndürülmesi için 40 kişi ve 10 parça ekipman görevlendirildi. İstasyonda radyasyon sızıntısı tespit edilmedi. Radyasyonun yayılma tehdidi yok.

"ÇERNOBİL'DEN 10 KAT BÜYÜK OLUR"

 Ukrayna Dışişleri Bakanı, Rus ordusunun Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya nükleer santraline her yönden ateş açtığını söyledi. Dışişleri Bakanı, Rus ordusunun ateşi derhal durdurması ve itfaiyecilerin güvenliğinin sağlaması gerektiğini ifade etti. Bakan, nükleer santralde bir patlama olması halinde Çernobil'deki patlamadan on kat daha büyük olacağını belirtti. Ukrayna Acil Durum Servisi Nükleer Santraldeki yangının eğitim binasında çıktığını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x